Μια ζεστή μελωδική βραδιά στις Πυλές Καρπάθου

Μια ζεστή μελωδική βραδιά στις Πυλές Καρπάθου

 

 

Οι Πυλές συχνά μας εντυπωσιάζουν με τις καλλιτεχνικές κι όχι μόνο εκδηλώσεις που οργανώνουν. Έτσι και το βράδυ της Κυριακής, 8 Αυγούστου 2021, η αυλή της Εκκλησίας πλημμύρισε μουσική, οι γλυκιές μελωδίες έγιναν τα τρυφερά μηνύματα, αυτά που έχουμε ανάγκη όσο τίποτε άλλο ετούτη τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα.

Δυο μουσικοί, ο Γιώργος Λυριστής και ο Γιάννης Χαλκιάς, σχεδίασαν το πρόγραμμα, όμως στην παρέα τους προστέθηκε και ο Σπύρος Ματαλάς με την κιθάρα. Ο μουσικός τραγούδησε και τη «συμπεθέρα» το γνωστό ικαριώτικο  σκοπό. Αλλά εκείνος που στα σίγουρα το κοινό δε περίμενε να τραγουδήσει ήταν ο Γιώργος Χατζηκουτσός. Μάλιστα ο Χατζηκουτσός, γνωστός για το ηχηρό του συναίσθημα, θυμήθηκε παλιές αλλά αξέχαστες μελωδικές βραδιές που έχουν κάνει με τον Γιώργο Λυριστή και τραγούδησε ένα κάτι που είχαν σκαρώσει οι δυο τους! Το «Σε μια αγάπη ένοχη έδωσα την καρδιά μου…»!

«Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» έγραψε ο Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων!

 

Μα είναι τόσο αληθινό, στην Κάρπαθο οι πιο πετυχημένες μουσικές βραδιές είναι οι ανεπιτήδευτες, εκείνες που έχουν γνήσια ανθρώπινη ψυχή! Κι έτσι καταφέρνουν, έστω για λίγες στιγμές, να παγώσουν το χρόνο. Κι αυτό φαίνεται πως μια χαρά το πέτυχε η χθεσινή παρέα στις Πυλές Καρπάθου.