Μια εβδομάδα χωρίς πλοίο τα νησιά Κάσος, Ανάφη και Κάρπαθος - Τι λέει ο δήμαρχος Κάσου (VIDEO-OPEN TV)

Μια εβδομάδα χωρίς πλοίο τα νησιά Κάσος, Ανάφη και Κάρπαθος - Τι λέει ο δήμαρχος Κάσου (VIDEO-OPEN TV)

«Εν μέσω καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να μείνει χωρίς καράβι. Υπάρχει μία άρνηση από τους επισκέπτες, υπάρχουν ακυρώσεις. Υπονομεύει το μέλλον την τουριστικής σεζόν. Ακούμε τα άλλα νησιά που έχουν βουλιάξει από κόσμο και εμείς είμαστε εντελώς «νεκροί»» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος που ετοιμάζεται για συνάντηση τη Δευτέρα, με τους αρμόδιους.

 

Όπως επισήμανε ο κ. Ερωτόκριτος, μιλώντας στο OPEN, υπάρχει πολιτικό πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί.

Το πλοίο, όπως σημείωσε, είχε πάρει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας ωστόσο χρειαζόταν να περάσει από επιθεώρηση.

«Εκτός από την Κάσο προβλήματα έχει και η Κάρπαθος αλλά εκεί υπάρχει το μεγάλο αεροδρόμιο» είπε ενώ έθεσε ένα ακόμη πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί:

«Πλήττεται και το εμπόριο της Καρπάθου καθώς με τη μη έλευση του καραβιού έχουν μείνει νταλίκες στον Πειραιά. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγάιου ναύλωσε ένα Ρο-Ρο (σ.σ. πλοίο για την μεταφορά τροχοφόρων φορτίων) για το Ηράκλειο και σήμερα θα πάει προς Κάρπαθο και Κάσο μεταφέροντας ευπαθή εμπορεύματα και φάρμακα. Η Ανάφη συνδέεται καθημερινά με τη Σαντορίνη».

Αντιπροσωπία από την Κάσο τη Δευτέρα το πρωί θα ανέβει στην Αθήνα ώστε να συναντήσει τους αρμοδίους και θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως το ταξίδι από το νησί χωρίς πλοίο, με το αεροπλάνο, κοστίζει πλέον περί τα 250 ευρώ ανά άτομο.