Ο συμπατριώτης μας, Δρ. Μηνάς Πλάτων Οικονομίδης: Καθηγητής Ογκολογίας στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ΝΥU

Ο συμπατριώτης μας, Δρ. Μηνάς Πλάτων Οικονομίδης: Καθηγητής Ογκολογίας στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ΝΥU

Ο συμπατριώτης μας (εκ Πηγαδίων Καρπάθου) Μηνάς – Πλάτων Οικονομίδης αναγορεύθηκε σε ηλικία 32 ετών Καθηγητής Ογκολογίας στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ (Assistant professor of Medicine-Oncology, NYU).

Κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων είχε εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2008). Μετά την αποφοίτηση του (2014) μετέβη στις ΗΠΑ (εξετάσεις ECFMG) και ειδικεύθηκε στο University of Texas, MD Anderson και ΝΥU.

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και εργασίες στα σημαντικότερα περιοδικά Ογκολογίας – Αιματολογίας, και έχει υπάρξει ομιλητής σε αντίστοιχα συνέδρια (Πρόσφατα και στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ογκολογικής Εταιρείας).

Φέτος έλαβε διαδοχικά τα πιο σημαντικά βραβεία της Αμερικανικής Ογκολογικής Εταιρείας: ASCO Merit Award (Απρίλιος 2023) και το ASCO Young Investigator Award για την επιστημονική του έρευνα πάνω στον καρκίνο της Ουροδόχου κύστεως (Ιούνιος 2023). Επιπλέον, τον περασμένο μήνα έλαβε το Franco Muggia Award, (Βραβείο Ερευνητικής Αριστείας) από το New York University.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν προσκεκλημένος ομιλητής ανάμεσα σε κορυφαίους Ξένους και Έλληνες Ογκολόγους και Καρδιολόγους στο 1ο Συνέδριο με θέμα «ΚΑΡΔΙΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ» που διεξήχθη στην Αθήνα.

Δελτίο τύπου

15.7.2023

Καρπαθιακα Νέα