Μποϋκοτάρεται από τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ η επαναλειτουργία του ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ στο ΔΙΑΦΑΝΙ;;;

Μποϋκοτάρεται από τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ  η επαναλειτουργία του ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ στο ΔΙΑΦΑΝΙ;;;

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες μηνών, και παρά την ανικανότητα που επέδειξαν οι μηχανισμοί του Δήμου Καρπάθου, μπορέσαμε με την οικονομική βοήθεια της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου “Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ” Νέας Υόρκης Η.Π.Α. να αποκαταστήσουμε πλήρως την λειτουργία του σιντριβανιού της Πλατείας Γιάννη Λύρα στο Διαφάνι.

Το μόνο που μένει για να δουλέψει είναι η σύνδεσή του με το δημοτικό δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία πρέπει να γίνει από τον αρμόδιο Δημοτικό Ηλεκτρολόγο Βασίλη Νικ. Τσαμπανάκη, αφού η τροφοδοσία του πραγματοποιείται από τον πίνακα της πλησίον ευρισκόμενης Δημοτικής αποθήκης.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αρνείται επί τρεις συνεχείς μέρες να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του κι έτσι δεν μπορεί ακόμη να επανεκκινήσει η λειτουργία του σιντριβανιού….

Ο Δημοτικός Ηλεκτρολόγος, πρέπει να πω, αδρανεί ενσυνείδητα, όπως και σε σειρά άλλων περιπτώσεων, χωρίς και να πιέζεται από οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Μόνη του πραγματική απασχόληση είναι η στοχοποίηση κάθε συνειδητού πολίτη που ζητά δημόσια να ανταποκριθεί επιτέλους στα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκε, όπως ο γράφων. Κανένα ενδιαφέρον όμως δεν εκδηλώνεται και από τους προϊσταμένους του, είτε Δήμαρχος είναι αυτός, είτε Αντιδήμαρχος είτε Πρόεδρος Κοινότητας. Πραγματική κεφαλή του ανύπαρκτου Δήμου Καρπάθου αποδεικνύεται ότι είναι ο αυτονομημένος Ηλεκτρολόγος. Κράτος εν κράτει…

Κι έτσι αφού ξεπεράσαμε την ανικανότητα των ιθυνόντων και την αδιαφορία των υπηρεσιών, επιστρατεύοντας τους πατριωτικούς φορείς για την επίλυση του σχετικά απλού αυτού προβλήματος, σκαλώσαμε στους αργόμισθους υπαλλήλους του Δήμου Καρπάθου.

ΕΥΓΕ σε όλους τους. Ας μη στεναχωριούνται όμως, “Μάρτης, Μας, σιμά ‘ν το θέρος”…

14.7.2023

Καρπαθιακα Νέα