Μαθητές μυήθηκαν στη μουσική του μεγάλου συνθέτη Μπετόβεν μέσα από το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη

Μαθητές μυήθηκαν στη μουσική του μεγάλου συνθέτη Μπετόβεν μέσα από το βιβλίο του Μηνά Βιντιάδη

Πρόκειται για ένα βιβλίο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους, που θέλουν να μάθουν ποιος πραγματικά ήταν ο μεγάλος συνθέτης Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.
Την εκδήλωση παρουσίασης συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βόλου, το Εργαστήρι Λόγου και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Μουσικό Σχολείο Βόλου και το 2o Δημοτικό Σχολείο Βόλου, παρουσιάζοντας το βιβλίο διαδραστικά, με πολλές εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους.
Ο δημοσιογράφος και επί χρόνια παραγωγός εκπομπών πολιτιστικού περιεχομένου στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κ. Μηνάς Βιντιάδης, αφού θυμήθηκε, εκφράζοντας τη χαρά του για αυτό, πως στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας είχε πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, με τη Γλυκερία, χαρακτηρίζοντας τη μέρα εκείνη συγκλονιστική, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συντελεστές.
«Τα παιδιά έχουν κάνει μια μεγάλη προετοιμασία και τους ευχαριστώ για αυτό. Δεν είναι μια απλή παρουσίαση βιβλίου, όπου μιλάνε ο συγγραφέας και κάποιοι άλλοι για το βιβλίο.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με δρώμενα, τα οποία έχουν ετοιμάσει τα παιδιά, με πολλές εκπλήξεις, κάτι που ήταν και ο στόχος μου» τόνισε ο κ. Μηνάς Βιντιάδης, προσθέτοντας: «Το «Μια μέρα με τον Μπετόβεν» είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς, ενώ ακολουθεί ο Μότσαρτ. Πρόκειται για μια σειρά με διαδραστικό χαρακτήρα. Για αυτό άλλωστε, εκτός των παρουσιάσεων, επισκέπτομαι τα σχολεία, κάνοντας ειδικά προγράμματα. Αυτός ήταν ο μεγάλος μου στόχος. Να γίνει διαδραστικό. Διαβάζοντας το βιβλίο να γίνει κάποιος καλύτερος ακροατής ή αν παίζει και ασχολείται με τη μουσική να γίνει ακόμα καλύτερος ως σολίστας».

” alt=”” aria-hidden=”true” />
Να σημειωθεί πως ομιλητές ήταν η κ. Γεωργία Μποντού, αντιδήμαρχος Τουρισμού, και η κ. Τασούλα Τσιλιμένη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χαιρέτησαν στην εκδήλωση της παρουσίασης η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Δέσποινα Μουζαλά και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Αρετή Τζανετοπούλου, ενώ συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσάνα Πόπωτα.

Πηγη e-thessalia.gr