Μήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Γιορτάζουμε σήμερα, με εθνική υπερηφάνεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, από την παλιγγενεσία των Ελλήνων και ταυτόχρονα κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Γιορτή της θρησκείας σήμερα, αλλά και γιορτή της πατρίδας.
Πριν από 200 χρόνια, τέτοιες μέρες ήταν, που οι Έλληνες διάλεξαν να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στον Τούρκο κατακτητή, ζητώντας από τα βάθη της καρδιάς τους “Λευτεριά ή Θάνατο »
Ας στρέψουμε για λίγο τη σκέψη μας στο παρελθόν, όχι τόσο για μια εθιμοτυπική επανάληψη γεγονότων, όσο για να επισημάνουμε τις δικές μας ευθύνες από τις υποθήκες των προγόνων μας και κυρίως να αντλήσουμε διδάγματα από αυτούς, που μέθυσαν με το όραμα της ελευθερίας και της Ελλάδας.
Στη ζωή κάθε έθνους υπάρχουν στιγμές, που το καταξιώνουν, το φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία, στιγμές, που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την ιστορικότητα και το χρέος τους.
Τέτοια μοναδική στιγμή είναι η 25η Μαρτίου 1821.
Είναι μια γιορτή-σύμβολο εθνικής ομοψυχίας. Μια ομοψυχία που καλούμαστε κι εμείς, οι απόγονοι, να επιδείξουμε, μπροστά σε αυτήν την ασύμμετρη απειλή της πανδημίας, που ένα χρόνο τώρα μας δοκιμάζει και μας έχει στερήσει τόσους ανθρώπους μας.
Όπως τότε, έτσι και τώρα, πρέπει να δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι, με αφοσίωση, με τα όπλα της επιστήμης και με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και χρέους.
Χρέους προς τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και τους συνανθρώπους μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η κούραση σε έναν αγώνα, κορυφώνεται πάντα πριν από την τελική έκβαση της μάχης. Αν σταματούσαμε πριν το αποφασιστικό σημείο, δε θα νικούσαμε ποτέ. Για αυτό δε θα σταματήσουμε τώρα.
Είναι κι αυτός αγώνας για την ελευθερία. Και όταν αυτή η λαίλαπα κοπάσει και ανταμώσουμε όπως και πρώτα, τότε θα στήσουμε μια μεγάλη γιορτή για το κατόρθωμά μας.
Σε εκείνη τη γιορτή πρέπει να είμαστε όλοι. Ζωντανοί και υγιείς.
Αγώνας τότε, αγώνας και τώρα.
Νικηφόρος τότε, νικηφόρος και τώρα.
Είμαστε αγωνιστές. Και θα τα καταφέρουμε.
Το δίδαγμα του 1821 ας γίνει οδηγός και φλόγα στην ψυχή όλων μας 🇬🇷🇬🇷
Ζήτω η πατρίδα μας.Ζήτω η επανάσταση των Ελλήνων. 🇬🇷🇬🇷🇬🇷
Η Έπαρχος Καρπάθου -Η.Ν.Κάσου
Νικολαίδου Καλλιόπη