Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου απαντά στον Δήμαρχο Καρπάθου

Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου απαντά στον Δήμαρχο Καρπάθου

Αναφορικά με τη θέση του Δημάρχου Καρπάθου κ.Ιωάννη Θ. Νισύριου, για όσα αναφέρθηκαν στην απάντησή μας ως προς την ανακοίνωση του (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε. , θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, πράγματι, η ανακοίνωσή μας δεν αφορούσε την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά την προηγούμενη Επιτροπή Τουρισμού.

Φυσικά, χαιρετίζουμε την πρόσκληση του κυρίου Δημάρχου για διάλογο και υποσχόμαστε να ανταποκριθούμε με το πέρας των σκληρών μέτρων στο νησί μας. Μάλιστα, μία συνάντηση με τον κ.Νισύριο ήταν πάντα στα σχέδιά μας, όμως μας αποθάρρυναν αρχικά η απουσία του για λόγους υγείας και στην συνέχεια η περίοδος της καραντίνας.

Παρακάτω, σας κοινοποιούμε την ένσταση που απέστειλε ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου στο ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε. , σχετικά με την δημοσιευμένη έκθεση:

Ως Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την πρόσφατη καταμέτρηση των μονοπατιών της Καρπάθου από το ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε. Συγκεκριμένα, έχετε καταγράψει μονάχα 11 μονοπάτια ενώ στο νησί μας, διαθέτουμε τουλάχιστον εξήντα πέντε (65) πεζοπορικές διαδρομές. Μάλιστα, ο όμιλός μας, με προσωπική εργασία και έξοδα, έχει καταστήσει βατά τουλάχιστον 70 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών.

Αυτές οι διαδρομές εκτείνονται ισομερώς σε ολόκληρη την επικράτεια της νήσου της Καρπάθου, και όχι στο βόρειο κυρίως τμήμα, όπως υποστηρίζει η μελέτη σας. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι τα μονοπάτια της Καρπάθου επισκέπτονται πεζοπόροι καθόλη την διάρκεια του έτους.

Συγκεκριμένα, την φθινοπωρινή, χειμερινή και εαρινή περίοδο πραγματοποιούμε πεζοπορίες που συμμετέχουν κυρίως οι κάτοικοι του νησιού καθώς και επισκέπτες μας. Την θερινή περίοδο, τις πεζοπορικές διαδρομές μας διαδρομές επισκέπτονται group τουριστών από το εξωτερικό, κυρίως από Ιταλία και Ισραήλ που επισκέπτονται το νησί μας για αυτόν τον λόγο. Αυτά τα group απαρτίζονται συνήθως από είκοσι (20) άτομα, αλλά έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που συμμετέχοντες φτάνουν τους εξήντα (60) πεζοπόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες, σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου, κύριο Νικόλαο Βασίλα, του οποίου τα στοιχεία επισυνάπτονται.