Ι. Νισύριος και Μ. Μανωλάκης βρίσκονται σε επικοινωνία; Ξαναγεννιέται η ΝΕΑ ΠΝΟΗ;

Ι. Νισύριος και Μ. Μανωλάκης βρίσκονται σε επικοινωνία; Ξαναγεννιέται η ΝΕΑ ΠΝΟΗ;

Εντονότατη φημολογία για την επανένωση της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, της παράταξης του νυν δημάρχου Καρπάθου κ. Νισύριου, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο νησί! Ακούγεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμιά  επιβεβαίωση, ότι οι κ.κ. Μανωλάκης και Νισύριος, έχουν βρει (ή προσπαθούν να βρουν) κοινό τόπο στις έντονες διαφορές, οι οποίες αναπτύχθηκαν ανάμεσα τους τα τελευταία δυο χρόνια.

Αλήθεια ή μήπως χοντροκομμένα κακά ψέμματα; Μπορούν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να σχηματίσουν ή καλύτερα να αναβιώσουν την παράταξη τους; Υπάρχει περίπτωση να ξανακατέβει ο κ. Νισύριος ή μήπως γίνεται λόγος για άλλο πρόσωπο, υποψήφιο Δήμαρχο, που συμφωνούν όλες οι πλευρές;

Ο κ. Νισύριος πιστώνεται αρκετά έργα για το νησί αν και η γενική εικόνα του δήμου μάλλον δεν είναι ικανοποιητική. Ο διχασμός, οι κόντρες, οι απουσίες αλλά και η παρατεταμένη σιωπή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, είναι στοιχεία που έχουν ήδη καταγραφεί στην ιστορία του δήμου Καρπάθου και αποτελούν αγκάθια στο μυαλό των ψηφοφόρων.

Δε γίνεται βέβαια να παραλείψουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, έστω και με λιγοστά πρόσωπα (κομβικός ο ρόλος του αντιδημάρχου Μανώλη Παραγυιού) να πετύχει αρκετούς από τους στόχους της. Έτσι το κτήριο του ΕΠΑΛ, η τηλεμετρία, η πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για έργα ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ο βιολογικός στα Πηγάδια, το έργο του λιμανιού (έστω και αν προχωρά με αρκετές διαφωνίες), η ανάπλαση του παραλιακού, το άνοιγμα του πολιτιστικού κέντρου “Το Κονάκι” αποτελούν κάποιες από τις νικηφόρες προσπάθειες της ομάδας Νισύριου. Ωστόσο είναι αρκετά όλα αυτά για να αλλάξουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία;

Τις επόμενες ημέρες-βδομάδες περιμένουμε ανακοινώσεις από τον μέχρι σήμερα άγνωστο αντίπαλο του κ. Φελλουζή, ο οποίος πρώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και σε δυο δόσεις έχει ανακοινώσει περισσότερα από 70 μέλη της παράταξης του. Μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα επικαιροποιημένους στόχους ούτε και στοιχεία από το πρόγραμμα του.

Μανώλης Δημελλάς

27.3.2023

Καρπαθιακά Νέα