Νέο βιβλίο κυκλοφόρησε στην Ιταλία με κέντρο αναφοράς και τίτλο "Κάρπαθος. Στο ψάξιμο μιας χαμένης ταυτότητας"!

Νέο βιβλίο κυκλοφόρησε στην Ιταλία με κέντρο αναφοράς και τίτλο "Κάρπαθος. Στο ψάξιμο μιας χαμένης ταυτότητας"!

Μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία το βιβλίο με τίτλο “Κάρπαθος. Στο ψάξιμο μιας χαμένης ταυτότητας”, του συγγραφέα Omar Lenzi, από τις εκδόσεις Persiani.

“Για τον Ρέμο, μια ριζική αλλαγή ζωής είναι απαραίτητη, ένα ταξίδι χωρις επιστροφή στην  ανακάλυψη ενός παραδεισένιου ελληνικού νησιού, της Κάρπαθου! Η πραγματοποίηση ενός ονείρου συγχωνεύεται με την ανάγκη να ξεφύγει από μια ασφυκτική ρουτίνα και τους εξαντλητικούς ρυθμούς της ζωής της πόλης.  Η αναπαράσταση της ανθρώπινης πολυπλοκότητας αναδεικνύεται από τους μονολόγους του πρωταγωνιστή, ο οποίος, παρόλο που μάχεται αέναα ενάντια στις κακίες και τις αδυναμίες του, καταφέρνει να σπάσει το δράμα των γεγονότων με μια ειρωνική πινελιά, τραβώντας την προσοχή του αναγνώστη (ο οποίο συχνά αμφισβητείται από τον αφηγητή) ενώ το ταξίδι του παραπέμπει σε μια διαδρομή εσωτερικής αναγέννησης, στην εκ νέου ανακάλυψη μιας ισορροπίας που έμοιαζε ότι για πάντα είχε χαθεί.”

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Omar Lenzi, είναι γεννημένος στη Φλωρεντία, ζει στη Μπολόνια για αρκετά χρόνια με την οικογένεια του. Αυτή την περίοδο εργάζεται σε ένα σούπερ μάρκετ και στον ελεύθερο χρόνο του αφοσιώνεται στη συγγραφή, ένα πάθος που είχε καλλιεργήσει από την εφηβεία, μια περίοδο που η πένα ήταν η διέξοδος του. Συνθέτει ως επί το πλείστον διηγήματα, με το έργο του, «Κάρπαθος» να είναι το πρώτο δημοσιευμένο. Μέσα στα γραπτά του υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: η αναζήτηση της αυτοδιάθεσης του ατόμου σε μια κοινωνία που συνεχώς προσπαθεί να τον ξεπεράσει.