Βασίλειος Στασινόπουλος: Ποιος είναι ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου

Βασίλειος Στασινόπουλος: Ποιος είναι ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου

Ο Βασίλειος Στασινόπουλος ο οποίος αναλαμβάνει προσωρινός διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου έχει ενδιαφέρον βιογραφικό και σημαντική εμπειρία στο χώρο, αποφοίτησε το 1998 από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή (Βαρβάκειο Πειραματικό Λύκειο).

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και κατέχει Μεταπτυχιακούς Τίτλους σπουδών:

-στη Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας & Κοινωνικής Φροντίδας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής,

-στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (MBA-TQM) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς,

-στη Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς,

-στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το University of Kentucky (αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ)

Είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του κλάδου Εφοριακών (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), με βαθμό Α΄, όπου και διορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Υπηρέτησε ως Διοικητής του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Κω , Διοικητής στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλύμνου καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. του ενοποιημένου νοσοκομείου Ρόδου- Κω- Καλύμνου και Πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Καλύμνου.

Υπήρξε επίσης εκπρόσωπος και μέλος του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ν. Δωδεκανήσου. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος στο Εθνικό Δίκτυο Νοσοκομείων και Προαγωγής Υγείας.

Έχει εκπαιδευτεί, σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και το Οικονομικό Επιμελητήριο σε κύκλο σεμιναρίων σε διοικητικά και οικονομικά θέματα. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

Εκπλήρωσε τη Στρατιωτική θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Οικονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Μεγάλωσε στου Ζωγράφου Αττικής και κατάγεται από το χωριό Αγρίδι του Δήμου Γορτυνίας του Ν. Αρκαδίας και το χωριό Τριπόταμα του Ν. Αχαΐας.