Μανώλης Βιντιάδης: Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό πολιτισμού και σε κάθε αρμόδιο με κοινοποίηση στο αρχαιολογικό τμήμα Ρόδου.

Μανώλης Βιντιάδης: Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό πολιτισμού και σε κάθε αρμόδιο με κοινοποίηση στο αρχαιολογικό τμήμα Ρόδου.

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό πολιτισμού και σε κάθε αρμόδιο με κοινοποίηση στο αρχαιολογικό τμήμα Ρόδου.

αξιότιμη κυριά Υπουργέ

Ονομάζομαι Βιντιάδης Εμμανουήλ, του Ηλία και της Ισαβέλλας, ηλικίας 83 ετών συνταξιούχος πλοίαρχος του ενδόξου ελληνικού εμπορικού ναυτικού το οποίο υπηρέτησα επι 25 έτη, Κασιος την καταγωγή γεννηθείς εις την φιλόξενη χωρά του Νειλου και αποφοίτησα το 1956 απο τα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής κοινότητος Πορτ-Σαϊντ (το αρχαιο Πηλουσιον).

Ο σκοπος της επιστολής μου έχει να κανει με το εξής γεγονός:

Στο ηρωικό μας νησάκι υπάρχει ενα συγκρότημα 6 Εκκλησιών στο χωριό Παναγιά, το μοναδικό στην ελληνική επικράτεια του οποίου ίσως να αγνοείται την ύπαρξη και το ιστορικό και δια τον λόγο αυτόν σας το επισυνάπτω.

Ο χώρος έξωθεν των Εκκλησιών αυτών, όπως βλέπετε εις την παρακείμενη φωτογραφία, είναι επικίνδυνος τόσον δια τους ηλικιωμένους επισκέπτες όσον και δια τα μικρά παιδιά και η αρχαιολογική υπηρεσία της Ρόδου παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών της νήσου, να τους επιτραπεί η τσιμεντόστρωση προς αποφυγήν τραυματισμών, ουδέποτε συναίνεσε με το αίτημα των και το στενό παραμένει ως έχει με τον αυτό το βαθμό επικινδυνότητος.

Δια της παρούσης μου, παρακαλώ υμάς να επιληφθείτε του σοβαρού αυτού θέματος το οποιο ουδεμία αρχαιολογική αξια αλλα ουτε και αλλοίωση θα επιφερει η τσιμεντόστρωση του χώρου κατά την ταπεινή μου γνωμη και δεν εχω παρα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων και ειθε το αίτημα ενος υπερήλικα επιτέλους να εισακουσθεί.

Μανώλης Βιντιάδης