Ο συμπατριώτης μας Σεφ Νικόλας Νικήτας στον παγκόσμιο οργανισμό Greek taste beyond borders

Ο συμπατριώτης μας Σεφ Νικόλας Νικήτας στον παγκόσμιο οργανισμό Greek taste beyond borders

Ο πολυβραβευμένος Καρπάθιος σεφ Νικόλας Νικήτας κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο! Και βρίσκεται στον παγκόσμιο οργανισμό Greek taste beyond borders!

Ο Σεφ αναφέρει σε ανάρτηση του:

“Είμαι πολύ υπερήφανος για την σπουδαία αυτή διάκριση που ανήκω πλέον στον παγκόσμιο οργανισμό Greek taste beyond borders. Εδώ και 15 χρόνια προωθώ με όλη μου την καρδιά και τις γνώσεις μου την ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο,έχοντας κάνει γαστρονομική στάση σε 5 χωρες ήδη. Ένα μεγάλο μπράβο στο GTBB για την προσφορά του οργανισμού στην ελληνική γαστρονομία. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στο επόμενο παγκόσμιο συνέδριο των ambassadors of taste for the global gastronomy 2022”.

 

Ο διακεκριμένος σεφ, Νίκος Νικήτας, όπως είχε γράψει η www.dimokratiki.gr, από πολύ νωρίς κατάφερε να ξεχωρίσει, κατακτώντας την μια διάκριση μετά την άλλη, φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής όπου κατέκτησε την πρώτη θέση.
Με εφόδια την γευστική παραδοσιακή κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς του, το επάγγελμα του μπαμπά του που ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αμερική αλλά και με μέντορα τον θείο του, επίσης επιτυχημένο σεφ με το ίδιο όνομα, το «μικρόβιο» της μαγειρικής ήταν δεδομένο πως θα περάσει και στον ίδιο.
Το ταλέντο, οι γνώσεις αλλά και η αγάπη του για την μαγειρική τον έκαναν να ξεχωρίσει από πολύ νωρίς σε έναν απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο όπου «με το κεφάλι χαμηλά, δουλεύει σκληρά και ταπεινά», έχοντας πάντα στο μυαλό του το χωριό του, την Ολυμπο της Καρπάθου!