Νοέμβρης, προάγγελος του χειμώνα και ο μήνας του λιμανιού της Καρπάθου

Νοέμβρης, προάγγελος του χειμώνα και ο μήνας του λιμανιού της Καρπάθου

 

Καλό μήνα! Μπήκε λοιπόν κι Νοέμβρης, σε μια χρονιά που για τα δημοτικά δρώμενα θα τη συζητάμε για χρόνια. Κι όμως από τον Δήμο του νησιού κάποιοι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν και αναφέρομαι στο θέμα των βελτιώσεων για το λιμάνι που προτείνεται από την Περιφέρεια και ο δήμος του νησιού ακολουθεί. Και εδώ πρέπει να αναφέρουμε ένα απόσπασμα από την προχθεσινή ανάρτηση του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου:

«..Με τον Δήμαρχο Καρπάθου Γιάννη Νισύριο έχουμε κοινή αντίληψη και στο θέμα της μελέτης του λιμανιού που αποτελεί ζήτημα σύγκρουσης απόψεων στο νησί και η δέσμευση μας είναι να προχωρήσουμε στον δρόμο που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι μελετητές και οι φορείς εξέτασεις των μελετών τους…»

Έχουμε ξαναγράψει ότι είναι πρωτάκουστο να μην γνωρίζει η κοινωνία το τι σχεδιάζεται. Η πρόταση του κ. Γιαμίν, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα με το σύνολο των τροποποιήσεων! Εκείνοι που γνωρίζουν αποφεύγουν να τοποθετηθούν για αυτό το θέμα. Τώρα θα μου πεις εδώ δε βλέπεις την κατάσταση μέσα στο δήμο, ψάχνεις για λιμάνια.

Ναι είναι αλήθεια, ο ιστορικός του μέλλοντος θα σκιαγραφήσει την εποχή μας με σκούρα χρώματα. Όμως αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος, στα μεγάλα θέματα, εκείνα αφορούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να δίδεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και σεβασμός στον πολίτη.

Θα περιμέναμε τον δήμαρχο του νησιού, κ. Νισύριο, να μιλήσει ανοιχτά στον κόσμο, δυστυχώς το απέφυγε. Περιμένει να συμφωνήσει η ΕΣΑΛ με το σχέδιο Γιαμίν και τότε να βγάλει ακόμη ένα διθυραμβικό δελτίο τύπου.

Ρωτάμε για μια ακόμη φορά: «τι περιλαμβάνουν τα βελτιωτικά έργα για το λιμάνι των Πηγαδίων Καρπάθου και έχουν προυπολογισμό 9.000.000 ευρώ;» γιατί δεν μαθαίνουμε για τις προτάσεις Λιμενικού Ταμείου και Καραξή; Η δημοκρατία δεν είναι ταυτισμένη με την πολυφωνία;

Αλλά δεν είναι μονάχα ο δήμαρχος! Δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (που έγινε συμπολίτευση) μένουν σιωπηλές, ενώ δεν ακούσαμε ότε τη φωνή από τους διαφωνούντες της παράταξης Νισύριου.

Στα μεγάλα έργα επιβάλλεται να υπάρχει συναίνεση, να υπάρχει η συμφωνία της κοινωνίας. Διαφορετικά πριν ακόμη από τη γέννηση τους είναι αποτυχημένα.

Καρπαθιακά Νέα