Ο Ολυμπίτης Σεφ Νικόλαος Νικήτας κατακτά ακόμη μια σπουδαία διάκριση! AMBASSADORS OF TASTE® GRAND PRIX 2025

Ο Ολυμπίτης Σεφ Νικόλαος Νικήτας κατακτά ακόμη μια σπουδαία διάκριση! AMBASSADORS OF TASTE® GRAND PRIX 2025

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ | ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ® 2025 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB

Ο Νίκος Νικήτας είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες σεφ, με καταγωγή από την Όλυμπο της Καρπάθου. Η μαγειρική του φιλοσοφία συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονη προσέγγιση, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με τις ρίζες του και την ελληνική γαστρονομία. Είναι Executive chef στο LINDIAN DREAM SEASIDE RESORT. Παρέχει υπηρεσίες consultancy σε επιχειρήσεις τουρισμού και γαστρονομίας, ενώ επίσης είναι και food industry expert. Το όραμά του είναι η παγκόσμια εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας.
Ο παγκόσμιος οργανισμός GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB (επίσημο σήμα πιστοποίησης από το κράτος) πιστοποίησε τον Νικόλαο Νικήτα με τον επίσημο τίτλο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ® ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 2025 AMBASSADOR FOR GREEK GASTRONOMY®, για την μεγάλη του προσφορά και συνδρομή στην ελληνική γαστρονομία.
Σαν μέλος του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB εργάζεται πάνω στις θεμελιώδεις αξίες του GTBB, όπως η διατήρηση της γαστρονομικής μας κληρονομιάς στον αυθεντικό της χαρακτήρα και η εξάπλωση του ελληνικού τρόπου ζωής ως μοναδικής στον κόσμο.
Ο Νίκος Νικήτας είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες σεφ, με καταγωγή από την Όλυμπο της Καρπάθου.
Η μαγειρική του φιλοσοφία συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονη προσέγγιση, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με τις ρίζες του και την ελληνική γαστρονομία. Είναι Executive chef στο LINDIAN DREAM SEASIDE RESORT.  Παρέχει υπηρεσίες consultancy σε επιχειρήσεις τουρισμού και γαστρονομίας, ενώ επίσης είναι και food industry expert. Το όραμά του είναι η παγκόσμια εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας. Σαν μέλος του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB εργάζεται πάνω στις  θεμελιώδεις αξίες του GTBB, όπως η διατήρηση της γαστρονομικής μας κληρονομιάς στον αυθεντικό της χαρακτήρα και η εξάπλωση του ελληνικού τρόπου ζωής ως μοναδικής στον κόσμο.
  • Πιστοποιημένος με τον επίσημο τίτλο “Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® 2025 – Ambassador for Greek Gastronomy® 2025 – Gold Medal” από τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders (GTBB), επιβραβεύοντας την αφοσίωσή του στην προώθηση και εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας.
  • Χρυσό Μετάλλιο Αξίας  2021 , 2022 και 2023 από τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders (GTBB), επιβραβεύοντας την αφοσίωσή του στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας.

 Επαγγελματική ΣταδιοδρομίαΟ Νίκος Νικήτας υπηρετεί ως Consultant Chef στο Eco Beach Hotel στη Ρόδο, όπου επιβλέπει το εστιατόριο Elements Organic Restaurant. Το μενού του εστιατορίου βασίζεται σε τοπικά και βιολογικά προϊόντα, προάγοντας την αειφορία και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην αναβίωση παραδοσιακών συνταγών με σύγχρονη μαγειρική τεχνική, διατηρώντας παράλληλα ισχυρούς δεσμούς με την πολιτιστική κληρονομιά της Ολύμπου της Καρπάθου.Επίσης με φυσική παρουσία επιμελείται των μενού και των εστιατορίων του καινούργιου πεντάστερου  ξενοδοχείου Lindian Dream Seaside Resort σαν Executive Chef στην περιοχή Ψάλτος στην Λίνδο, όπου η προσέγγιση του μενού στο fine dinning εστιατόριο του ξενοδοχείου Onar,  βασίζετε σε αρχέγονες τεχνικές διάφορων λαών για την συντήρηση των πρώτων υλών, όσο και για την εκτέλεση συνταγών εφαρμόζοντας μοντέρνες τεχνικές σε ένα πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν. Με μία αυστηρή χιλιομετρική απόσταση καλλιέργειας και παρακολουθώντας το αποτύπωμα άνθρακα για κάθε τι που μπαίνει μέσα στις κουζίνες του ξενοδοχείου.Προσωπική ΠροσέγγισηΟ ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία στη μαγειρική απαιτεί σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και συνεχή εξέλιξη. Αντιμετωπίζει κάθε συνεργασία ως ευκαιρία μάθησης και επιδιώκει να συνεργάζεται με ανθρώπους που εκτιμούν και σέβονται το προσωπικό τους. Η προσέγγισή του επικεντρώνεται στην ευημερία και την ψυχική υγεία των συνεργατών του, προάγοντας ένα θετικό και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.CERTIFIED AS AN OFFICIAL AMBASSADOR FOR GREEK GASTRONOMY 2025 GOLD MEDAL

Executive Chef NIKOLAOS NIKITAS is certified with GOLD MEDAL OF HONOR 2023 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB global organization

 Ο συμπατριώτης μας συγκινημένος γράφει στο προφίλ του:

“Τεράστια τιμή και ακόμα μεγαλύτερο βάρος, να εκπροσωπώ την ελληνική γαστρονομία.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους εκείνους που με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν σε όλη μου αυτή τη προσπάθεια. Την οικογένεια μου, και τους συνεργάτες μου που με ανέχονται τόσα χρόνια αλλά είναι πάντα δίπλα μου.”

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ID LINDIAN INDIANDREAM DREAM AM SEASIDE RESORT ံ်အေ် u LDINA 2525 TBB E GREEK GREEKTASTEBEYONDBORDERS TASTE BEYOND BORDERS® ORGANIZATION ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ MEASADORFOR GREEK មាគគម GTBB ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2025 GOLD MEDAL GOLD"
Όλες οι αντιδράσεις:

Γεώργιος Αντώναρος, Μιχάλης Αντιμισιαρης και 10 ακόμη