ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ | ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ® 2025 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB
- Πιστοποιημένος με τον επίσημο τίτλο “Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® 2025 – Ambassador for Greek Gastronomy® 2025 – Gold Medal” από τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders (GTBB), επιβραβεύοντας την αφοσίωσή του στην προώθηση και εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας.
- Χρυσό Μετάλλιο Αξίας 2021 , 2022 και 2023 από τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders (GTBB), επιβραβεύοντας την αφοσίωσή του στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας.
Επαγγελματική ΣταδιοδρομίαΟ Νίκος Νικήτας υπηρετεί ως Consultant Chef στο Eco Beach Hotel στη Ρόδο, όπου επιβλέπει το εστιατόριο Elements Organic Restaurant. Το μενού του εστιατορίου βασίζεται σε τοπικά και βιολογικά προϊόντα, προάγοντας την αειφορία και την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην αναβίωση παραδοσιακών συνταγών με σύγχρονη μαγειρική τεχνική, διατηρώντας παράλληλα ισχυρούς δεσμούς με την πολιτιστική κληρονομιά της Ολύμπου της Καρπάθου.Επίσης με φυσική παρουσία επιμελείται των μενού και των εστιατορίων του καινούργιου πεντάστερου ξενοδοχείου Lindian Dream Seaside Resort σαν Executive Chef στην περιοχή Ψάλτος στην Λίνδο, όπου η προσέγγιση του μενού στο fine dinning εστιατόριο του ξενοδοχείου Onar, βασίζετε σε αρχέγονες τεχνικές διάφορων λαών για την συντήρηση των πρώτων υλών, όσο και για την εκτέλεση συνταγών εφαρμόζοντας μοντέρνες τεχνικές σε ένα πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν. Με μία αυστηρή χιλιομετρική απόσταση καλλιέργειας και παρακολουθώντας το αποτύπωμα άνθρακα για κάθε τι που μπαίνει μέσα στις κουζίνες του ξενοδοχείου.Προσωπική ΠροσέγγισηΟ ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία στη μαγειρική απαιτεί σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και συνεχή εξέλιξη. Αντιμετωπίζει κάθε συνεργασία ως ευκαιρία μάθησης και επιδιώκει να συνεργάζεται με ανθρώπους που εκτιμούν και σέβονται το προσωπικό τους. Η προσέγγισή του επικεντρώνεται στην ευημερία και την ψυχική υγεία των συνεργατών του, προάγοντας ένα θετικό και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.CERTIFIED AS AN OFFICIAL AMBASSADOR FOR GREEK GASTRONOMY 2025 GOLD MEDAL
Executive Chef NIKOLAOS NIKITAS is certified with GOLD MEDAL OF HONOR 2023 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB global organization
Ο συμπατριώτης μας συγκινημένος γράφει στο προφίλ του:
“Τεράστια τιμή και ακόμα μεγαλύτερο βάρος, να εκπροσωπώ την ελληνική γαστρονομία.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους εκείνους που με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν σε όλη μου αυτή τη προσπάθεια. Την οικογένεια μου, και τους συνεργάτες μου που με ανέχονται τόσα χρόνια αλλά είναι πάντα δίπλα μου.”


Γεώργιος Αντώναρος, Μιχάλης Αντιμισιαρης και 10 ακόμη