Η ΟΛΥΜΠΟΣ πρωταθλήτρια ΚΑΡΠΑΘΟΥ!!!

Η ΟΛΥΜΠΟΣ πρωταθλήτρια ΚΑΡΠΑΘΟΥ!!!

 του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

Σάββατο χθες, 4 Φεβρουαρίου, και το τηλέφωνο μου χτύπησε πρωΐ-πρωΐ. Ήταν ένας φίλος δημοτικός σύμβουλος Καρπάθου που με ρώτησε στα ξεκάρφωτα εάν η Ολύμπος είχε πάρει το πρωτάθλημα του 2022.

Μακάρι να το ‘παιρνε, του απάντησα με αληθινή στεναχώρια, αφού έχουμε να δούμε ποδοσφαιρικό κύπελλο του τοπικού πρωταθλήματος στον Καρπαθιακό Βορρά εδώ και τριανταένα χρόνια, από το 1991.

Ο φίλος μου γέλασε με κατανόηση και μου διευκρίνησε ότι δεν εννοούσε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, αλλά το πρωτάθλημα των απουσιών των Ολυμπιτών δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου για το έτος 2022!

Μ’ αυτό τον πρόλογο με ενημέρωσε για το δημοσίευμα της φιλόξενης ιστοσελίδας ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΑ ΝΕΑ, του Μανώλη Δημελλά, που περιλάμβανε τα στατιστικά του απουσιολογίου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου για το έτος 2022, όπου ορισμένοι Ολυμπίτες δημοτικοί σύμβουλοι φιγουράριζαν κορυφαίοι στη σχετική κατάταξη…

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα συνδέθηκα από περιέργεια στο διαδίκτυο και μελέτησα το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου που στηριζόταν στα στοιχεία που παραχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λύκος, μετά από δική μου παρότρυνση. Και πράγματι διαπίστωσα με θλίψη τα όσα ο φίλος μου με πειραχτική διάθεση με πληροφόρησε.

Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα δε με παραξένεψαν, η αλήθεια. Έχω προσωπική αντίληψη, χρόνια τώρα, της δραστηριότητας των δημοτικών μας εκπροσώπων. Οι δημοσιευμένοι όμως αριθμοί μού έδωσαν την αποστομωτική αλλά και χειροπιαστή απάντηση γιατί ο τόπος μας βρίσκεται στη μοίρα που βρίσκεται. Και αν δημοσιευόντουσαν παρόμοιες στατιστικές του έτους 2022 για τις Κοινότητες της Καρπάθου, όμοια θα ήταν και η κατάταξη της Κοινότητας Ολύμπου. Δεύτερο πρωτάθλημα… για τον έρημο τόπο μας μέσα σε ένα χρόνο.

Όλοι καταλαβαίνουμε πως ο κακός σχεδιασμός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, η υπολειτουργία του Κεντρικού μηχανισμού του Δήμου μας εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων, η πανδημία, η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, οι περιορισμένες ικανότητες ορισμένων στελεχών του δημοτικού μηχανισμού και άλλα ανάλογα θέματα έχουν τη συμμετοχή τους στα σωρευμένα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Αντί όμως στις δύσκολες αυτές συγκυρίες οι λαϊκοί μας εκπρόσωποι να σηκώσουν τα μανίκια και να δώσουν λύσεις με επιτόπιους αγώνες στα προβλήματα της τραγικής καθημερινότητας του ρημαγμένου τόπου μας, τον εγκατέλειψαν και οι ίδιοι επιστρέφοντας στις μόνιμες κατοικίες τους, που βρίσκονται μακριά απ’ αυτόν, αφήνοντας τη Δημοτική Ενότητα Ολύμπου να αρμενίζει ξυλάρμενη και θαλασσοπνιγμένη “στο θέλημα του ανέμου”…

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε σταθερή συνάρτηση με το εδραιωμένο από γενιές σύστημα σκέψης και εκλογής των αυτοδιοικητικών μας εκπροσώπων. Ένα σύστημα ακλόνητο στο χρόνο που έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη κακή μοίρα του αγαπημένου πλην καταταλαιπωρημένου μας τόπου.

Άραγε οι πικρές αλήθειες που βγαίνουν από την ανάγνωση του δημοσιεύματος των “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ” θα ξυπνήσουν συνειδήσεις ή θα ξαναεπιστρέψουμε σύντομα στην καθιερωμένη νοοτροπία μας…    

Οι επικεφαλής των υπό δημιουργίαν Δημοτικών Συνδυασμών θα επιλέξουν για υποψήφιους τους νέα άφθαρτα πρόσωπα ή θα ανακυκλώσουν και πάλι ότι φθαρμένο κυκλοφορεί στην Όλυμπο και στις Ολυμπίτικες παροικίες, αρκεί να διευκολύνει την κατάληψη της πολυπόθητης καρέκλας του Δημάρχου Καρπάθου…

Αγαπητοί συμπατριώτες, ας προβληματιστούμε κι ας πάρουμε τις μελλοντικές αποφάσεις μας με άλλο πνεύμα. Ένα πνεύμα ακριβοδίκαιης κρίσης και έγνοιας για την πατρίδα, που θα μπορέσει να βγάλει τον τόπο μας από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα και να τον οδηγήσει σύντομα σε ένα καλύτερο μέλλον.

5.2.2023

Καρπαθιακά Νέα