Είναι όλοι κατάλληλοι για αντιμετώπιση μυωπίας και αστιγματισμού με LASER?

Είναι όλοι κατάλληλοι για αντιμετώπιση μυωπίας και αστιγματισμού με LASER?

Γράφει ο Οφθαλμίατρος Μηνάς Γεωργόπουλος

⚛️Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης 97% των ανθρώπων είναι ικανοί να απαλλαγούν από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής τους με την τεχνολογία LASER.

⛔️Παρ’όλα αυτά, ένα ποσοστό ασθενών, λόγω μεγάλου σφάλματος, του σχήματος του ματιού ή παθήσεων του κερατοειδούς, δεν μπορούν να κάνουν χειρουργείο LASER. Σε αυτήν την ομάδα πληθυσμού, μπορούμε να τοποθετήσουμε ενδοφθάλμιους φακούς.

💥Οι φακοί αυτοί, τοποθετούνται μέσα στο μάτι, μπροστά από το φυσικό φακό του ματιού, με μία σύντομη επέμβαση. Μπορούν να αντιμετωπίσουν μέχρι 20 βαθμούς μυωπία και 6 αστιγματισμό. Αν απαιτείται περαιτέρω βελτίωση, μπορεί να γίνει ταυτόχρονη χρήση LASER. Αυτή είναι η τεχνική Bioptics.

⬆️Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι πως είναι αναστρέψιμη, μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ ηψηλές αμμετρωπίες και ενδείκνυται σε ασθενείς με παθήσεις του κερατοειδούς, όπως ο κερατόκωνος.

⬇️Σε ένα μικρό ποσοστό ασθενών, μπορεί να υπάρχει ελαφριά φλεγμονή ή να ανέβει η ενδοφθάλμια πίεση. Πολύ σπάνια μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί ο φακός.

👁Η αποκατάσταση είναι άμεση και η όραση βελτιώνεται από την πρώτη κιόλας μέρα. Μετά την πρώτη βδομάδα μπορούμε να γυρίσουμε κανονικά στις δραστηριότητές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για συμβουλές ή ερωτήσεις.

Μηνάς Γ. Γεωργόπουλος, MD, CCST (UK), PgDip, MRCOphth, FEBO, FEBOS-Gl
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ειδικός Χειρουργός Γλαυκώματος, Προσθίου Ημιμορίου και Καταρράκτη
www.minasgeorgopoulos.gr