Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο “Εισαγωγή στην Τέχνη του Ψηφιδωτού” που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο “Εισαγωγή στην Τέχνη του Ψηφιδωτού” που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο ψηφιδωτού που διοργάνωσε το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς, με εκπαιδεύτρια την καλλιτέχνη Σταματία Στεργενάκη.

Τα σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευόμενοι από όλη την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας,  γεγονός που βοήθησε κατοίκους εκτός του νησιού της Ρόδου να λάβουν μέρος και να συμμετάσχουν σε όλη τη διαδικασία εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο με τίτλο “Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτου”, περιέλαβε την θεωρητική, όσο και την πρακτική παρακολούθηση άμεσης και έμμεσης ψηφοθέτησης, με διάφορα υλικά, φυσικά και τεχνητά, καθώς και την κοπή των ψηφίδων, τις κόλλες, τις επιφάνειες υποδοχής των έργων τέχνης του ψηφιδωτού.
Έγινε μια ιστορική αναφορά στη δημιουργία, τη χρήση και ολοκληρώσαμε με τις νέες τάσεις της τέχνης του ψηφιδωτού και την τεράστια και απεριόριστη δυνατότητα δημιουργίας έργων τέχνης με παρουσίαση καλλιτεχνών και δράσεων  σε όλο τον κόσμο.
Η αδυναμία πραγματοποίησης των σεμιναρίων δια ζώσης, όχι μόνο δεν πτόησε, αλλά άνοιξε νέους δρόμους επικοινωνίας και εκμάθησης και έδωσε τη χαρά της δημιουργίας σε δεκάδες ανθρώπους από διαφορετικούς και μακρινούς τόπους διαμονής. Οι εκπαιδευόμενοι, παρόλες τις δυσκολίες προμήθειας υλικών λόγω της πανδημίας, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του ψηφιδωτού και παρουσίασαν τις δουλειές τους με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτρια τους.
Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και το ΚΕΚ Γεννηματάς, θα παραμείνουν στη γραμμή διάδοσης της γνώσης και του πολιτισμού, μέσα από συμπράξεις.