Όταν τα αρνιά επέστρεφαν από την Αστακία! Ο Μανώλης Βιντιάδης θυμάται τον πατέρα του

Όταν τα αρνιά επέστρεφαν από την Αστακία! Ο Μανώλης Βιντιάδης θυμάται τον πατέρα του

 

Ο μακαρίτης ο Πατέρας μας ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ Ηλίας του Κωνσταντίνου και της Ευδοκίας γεννήθηκε στήν ΚΑΣΟ στις ΚΑΘΙΣΤΡΕΣ. Προήρχετο από οκταμελή βοσκίστικη οικογένεια.

Την περίοδο εκείνη επικρατούσε μεγάλη φτώχεια και τα Δωδεκάνησα, όπως γνωρίζουμε, ησαν Ιταλοκρατούμενα. Κάποια στιγμή, αφού ειχε ενηλικιωθεί, απέδρασε από το νησί με άλλους δύο συμπατριώτες και φθάνοντας στόν Πειραιά μπαρκάρισε μέ πατριωτικό καράβι. Τό 1920 περνώντας από την Διώρυγα του SUEZ εγκατέλειψε τό πλοίο στό PORT-SAID όπου ζούσαν δύο αδελφές της μητέρας του καί δύο μεγαλύτερα αδέλφια του καί αρχικά εργάζετο σε εργολάβο της Διώρυγος καί εκ των υστέρων μονιμοποιήθηκε στην Εταιρεία μέχρι τον Ιούλιο 1959 οπότε συνταξιοδοτήθηκε επιστρέφοντας στο αγαπημένο του νησάκι. Δυστυχώς ήταν άτυχος διότι τον Μάρτιο του 1960 απεβίωσε ευρισκόμενος στο νησάκι ΑΡΜΑΘΙΑ.

 

Η φωτογραφία που βλέπουμε είναι στο εξάμηνο που έζησε στο νησί καί βοηθούσε βοσκούς οι οποίοι επέστρεφαν από την ΑΣΤΑΚΙΑ όπου είχαν πάρει τά αρνιά και τις κατσίκες τους δεν είχε αρκετή τροφή νά τα ταΐσουν.