Νικόλας Παραγιός: "Αυτό είναι το μεγαλύτερο Λεοντόψαρο που έχω συναντήσει στην Κάρπαθο!" Μοναδικές εικόνες!

Νικόλας Παραγιός: "Αυτό είναι το μεγαλύτερο Λεοντόψαρο που έχω συναντήσει στην Κάρπαθο!" Μοναδικές εικόνες!

Ο Νικόλας Παραγιός, πυροσβέστης αλλά και παθιασμένος επαγγελματίας δύτης, σε μια από τις βουτιές του συνάντησε και φωτογράφησε το μεγαλύτερο Λεοντόψαρο που έχει μέχρι σήμερα δει στο βυθό της Καρπάθου!

Οι εικόνες του ψαριού είναι αληθινά εντυπωσιακές, με την ευκαιρία ρωτήσαμε τον κ. Παραγιό για αυτόν τον παράξενο επισκέπτη, το ιδιαίτερο Λεοντόψαρο και μας απάντησε:

“Το συνάντησα στα Καστέλλια, ήταν 16 μέτρα βάθος. Είναι ένα από τα περίπου 230 νέα είδη τα οποία έχουν εισβάλει από την Ερυθρά θάλασσα τον ινδικό και τον Ατλαντικό ωκεανό στην μεσόγειο θάλασσα. Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εισβάλει στην μεσόγειο περισσότερα από 230 νέα είδη ψαριών καβούριων και αχινών διαταράσσοντας καίρια τις ισορροπίες του μεσογειακόυ οικοσυστήματος”
Ο κ. Παραγιός επανέλαβε μια παλαιότερη σκέψη του, μια εξαιρετική πρόταση που αφορά τον εξέλιξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κάρπαθο.

“Ο βυθός μας είναι κυριολεκτικά παράδεισος ο οποίος με προσοχή και μεθοδικότητα μπορεί να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών διευρύνοντας την τουριστική σεζόν και αυξάνοντας το εισόδημα”.

Μάλιστα ο Νικόλας Παραγιός τόνισε στα Καρπαθιακά Νέα ότι
“ο καταδυτικός τουρισμός μπορεί να γίνεται καθ όλη την διάρκεια του χρόνου δίνοντας ζωή στο νησί ειδικά τους μήνες που εξασθενεί η κύρια μορφή τουρισμού”.
πηγή Καρπαθιακά Νέα