Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Ευάγγελου Ρ. Ρουσσάκη στην Πάτρα

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Ευάγγελου Ρ. Ρουσσάκη στην Πάτρα
Παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής συλλογής του Ευάγγελου Ρ. Ρουσσάκη, με τίτλο “Ανάμνηση επόμενων ρηγμάτων”, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00μ.μ. στην Πάτρα, στον κήπο του Πολύεδρου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας και τις εκδόσεις Φεγγίτης.
Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν, η Ελένη Κολλιώνη από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων και η Μαρία Τσακαλάκη, φοιτήτρια φιλοσοφίας και ποιήτρια.

«Αυτό δεν είναι ποίημα. Δεν είναι κεφάλαιο. Ούτε καν ημερολόγιο. Είναι ένας εφιάλτης. Από τον οποίο δεν μπορείτε να ξυπνήσετε. Ποτέ. Γιατί αυτό είναι ένα βιβλίο για τον πανικό. Η ουσία των κλουβιών παντού. Αναπόφευκτα στις φλέβες. Ο καθένας θα μπορούσε να περιμένει να είναι ελεύθερος. Τουλάχιστον μέσα στη νύχτα. Αλλά όχι εγώ. Γιατί αυτό είναι ένα βιβλίο για τον πανικό. Και ο πανικός είναι ένας ατελείωτος δεσμός. Μια αλυσίδα από αλυσίδες».
Ο Ευάγγελος Ρ. Ρουσσάκης, μεγάλωσε στην Κάρπαθο και σπούδασε στο Ιστορικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πραγματοποίησε την έκδοση της πρώτης του ποιητικής συλλογής “Νύχτες Χωρίς” το 2012, η οποία παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο και το Ρέθυμνο με τη σύμπραξη καλλιτεχνικών performance.
Σήμερα, συντονίζει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Από μικρός έτρεφε ενδιαφέρον για την Τέχνη σε διάφορες μορφές της. Έφηβος, ξεκίνησε να δοκιμάζει την έκφραση μέσω της ποίησης.
Ως άτομο βαθιά ευαίσθητο και επηρεασμένο από το νησιωτικό, ακριτικό περιβάλλον γράφει με λυρισμό και νόστο δημιουργώντας ονειρικές εικόνες. Ταυτόχρονα, όμως, αγαπά να δοκιμάζεται στο διαφορετικό και να «χτυπά» τον αναγνώστη με στοιχεία ανοικείωσης.
Πέρα από προσωπική έκφραση, η ποίηση αποτελεί γι’ αυτόν μέσο επικοινωνίας εν είδει παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης. Μοιράζεται στιγμές αυθόρμητης σύνθεσης και αλληλεπίδρασης ποιημάτων με άτομα που φέρουν κοινό ενδιαφέρον και συνδυάζοντας με αυτό και άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης όπως η ζωγραφική, η κίνηση, η δραματοποίηση του ποιήματος, η φωτογραφία. Ασχολείται ακόμα με την απόδοση ξενόγλωσσων ποιημάτων στα ελληνικά.
2.10.2022