Ο Κασιώτης Πέτρος Περσελής στους Forty Under 40: Class of 2022!

Ο Κασιώτης Πέτρος Περσελής στους Forty Under 40: Class of 2022!

Στα τιμητικά βραβεία για 40 Ελληνοαμερικανούς κάτω των 40  (Forty Under 40: Class of 2022) ανάμεσα τους και ο Κασιώτης Πέτρος Περσελής!  Γιος του Ομότιμου καθηγητή Θεολογίας Μανώλη Περσελή.

Ο Πέτρος Περσελής σχεδόν παρά χρόνο πηγαίνει, έστω για μια βδομάδα το καλοκαίρι στην Κάσο. Του αρέσουν και οι μαντινάδες. Μάλιστα σε ένα γλέντι σε μια βάπτιση κασιωτοκαρπάθικη στην ταβέρνα «Μύλος» συνέθεσε, σε ηλικία 15 ετών, και την ακόλουθη μαντινάδα: «Δυο Καρπαθιές μάς ήρτανε απόψε στο νησί μας / και μονομιάς εφέρανε τη γλύκα στη ζωή μας»!

Τα βραβεία Forty Under 40 είναι η κορυφαία αναγνώριση για τους Βορειοαμερικανούς ελληνικής καταγωγής, 40 ετών και κάτω, γιορτάζοντας τα κορυφαία νεαρά ταλέντα της κοινότητας στις επιχειρήσεις, τις τέχνες, τις επιστήμες και άλλους τομείς.

Τα βραβεία αναγνωρίζουν όσους έχουν διαπρέψει στις επαγγελματικές τους προσπάθειες ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύουν φροντίδα και ενδιαφέρον για τον κόσμο γύρω τους μέσα από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Ο Πέτρος εργάζεται ως Αντιπρόεδρος Global Customer Success & Product Support της Cutover, μιας startup fintech με έδρα το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία έχει υπερβεί τους στόχους εσόδων επέκτασης και συνέχισε να ευχαριστεί τους πελάτες της.

Πριν από το Cutover, ο Πέτρος Περσελής ίδρυσε το γραφείο της δημόσιας εταιρείας Qualtrics στη Νέα Υόρκη και υπηρέτησε ως Επικεφαλής Επιτυχίας Πελατών στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην επενδυτική τραπεζική στη Citi στο Λονδίνο όπου εργάστηκε σε μεγάλες συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας και της ενέργειας.

Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Στάνφορντ και Μπράουν των Η.Π.Α. Ως φοιτητής, συνίδρυσε τον Εθνικό Ελληνικό Φοιτητικό Σύλλογο Βόρειας Αμερικής («NHSA») και υπηρέτησε ως εναρκτήριος Ταμίας του για τα πρώτα 3 χρόνια – το NHSA χρησιμεύει ως ομπρέλα για ελληνικές φοιτητικές οργανώσεις πανεπιστημίων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά .

Πρόκειται για έναν ηγέτη, όπως αναφέρει το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, με προσανατολισμό στα αποτελέσματα, ο οποίος είναι γνωστός για την εστίασή του στην εκτέλεση και το σεβασμό για τις ομάδες του.

Έχοντας ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί σε 4 χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Χονγκ Κονγκ) εκτιμά την πολιτισμική πολυμορφία και τον πλουραλισμό. Είναι περιζήτητος από επενδυτές τεχνολογίας, αναλυτές hedge funds και επιχειρηματίες της ελληνικής κληρονομιάς για την εξειδίκευσή του στη στρατηγική μετάβασης στην αγορά, την κυκλοφορία νέων προϊόντων, τη διαχείριση λογαριασμών και τις ομάδες κλιμάκωσης.

Ο Πέτρος έχει μακρά ιστορία εθελοντισμού και ηγεσίας της κοινότητας – επί του παρόντος υπηρετεί ως Πρόεδρος της Τάξης του 2010 στο Πανεπιστήμιο Brown, ο Συμπρόεδρος της επιτροπής συγκέντρωσης κεφαλαίων της τάξης του 2010 Brown Annual Fund (συνεισφέροντας 325 εκατομμύρια $ στον στόχο της εκστρατείας BrownTogether $3 δις) , και ο Ταμίας της οργάνωσης Brown Alumni of Class Leaders. Αναζητώντας συνεχώς ευκαιρίες για να ανταποδώσει με κάθε δυνατό τρόπο, υπήρξε τακτικός δωρητής του Ιδρύματος Greek America, του The Hellenic Initiative και άλλων φιλανθρωπικών σκοπών.