Προς τον Εισαγγελέα βαδίζουν οι Πρόεδροι κοινοτήτων Β. Καρπάθου;

Προς τον Εισαγγελέα βαδίζουν οι Πρόεδροι κοινοτήτων Β. Καρπάθου;

 

Ο Βασίλης Πιπερης, Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σποων, δε μπορεί να κρύψει την αγανάκτηση του για την κατάσταση που έχει φέρει ο κλειστός δρόμος στο χωριό του. Με ανάρτηση του δίνει την εικόνα και αναρωτιέται για τι θα γίνει αν συμβεί κάτι στη Β. Κάρπαθο, με δεδομένο ότι έχει τριπλασιαστεί η απόσταση αλλά και δρόμος έχει προβλήματα. Το καλοκαίρι είχαμε και θανατηφόρο στο γεφύρι της Άδειας, ούτε και για αυτό το σημείο δε μάθαμε για κάποια εργασία από την Περιφέρεια.

Γράφει λοιπόν ο κ. Πιπερης:

“Αποποίηση ευθύνης με μια ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας προς αποφυγήν μοιραίου ατυχήματος από καταπτώσεις.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;

Την ευθύνη της μη έγκαιρης επέμβασης της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε περίπτωση εγκλωβισμού ζωής ή πυρκαγιάς σε νοικοκυριό ή οπουδήποτε και της καθυστερημένης προσέλευσης του ασθενοφόρου για την άμεση διακομιδή σοβαρού περιστατικού υγείας στα 3 βόρεια χωριά της Καρπάθου ποιος την αναλαμβάνει;;

Στην ουσία κόβεται το νησί στα δυο αφού το δυτικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσιας χιλιομετρικής απόστασης του ανατολικού οδικού δικτύου προς Σποα Όλυμπο, που επικαλείστε επικίνδυνο και ακατάλληλο, επειδή δεν υπάρχει μέριμνα για ριζική λύση του προβλήματος.

Εάν αυτή η ανακοίνωση και μόνο καλύπτει και αντιπροσωπεύει τις αρμοδιότητες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν έχω να πω παρά μόνο εύγε στον Περιφεριάρχη κ. Χατζημάρκο!
Βλέπετε το δέντρο αλλά όχι το δάσος.

Σημειωτέον: Η ανακοίνωση επαναλαμβάνεται όποτε κυλάει το βουνό στο ένα και συγκεκριμένο αυτό σημείο και την άλλη μέρα ο δρόμος χρησιμοποιείτε κανονικά, αφού απομακρυνθούν οι καταπτώσεις από το επαρχείο με κονδύλι της περιφέρειας
Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές…”