Προσκυνητές από τη Βωλάδα Καρπάθου υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος

Προσκυνητές από τη Βωλάδα Καρπάθου υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, το πρωί της Δευτέρας 30 Μαΐου υποδέχθηκε όμιλο προσκυνητών από την Κάρπαθο, τους οποίους συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου καί Κάσου Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, Εφημέριος Ενορίας Βωλάδας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τους καλωσόρισε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής και τους μίλησε για την ιστορία της γειτονικής με την Κάρπαθο Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Επίσης, ευχαρίστησε τον π. Επιφάνιο και τους προσκυνητές για την επίσκεψη και ότι ξεκινούν το προσκύνημά τους στην αγιοτόκο και ηρωοτόκο Κρήτη από την Σητεία και την Ιεράπετρα και τους διένειμε αναμνηστικά.

Τέλος, τον παρακάλεσε να μεταφέρει στον Ποιμενάρχη τους και πολιό Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο την αγάπη και τον σεβασμό του.

Ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την υποδοχή και τη φιλοξενία και πρόσφερε εκ μέρους των προσκυνητών μία εικόνα των εν Δωδεκανήσω Αγίων και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού

Πηγή imis.gr