ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να γίνει η Κάρπαθος πρότυπο και σημείο αναφοράς και στον κατ’ οίκον εμβολιασμό - Εγκατάσταση ασθενοφόρου στην Όλυμπο»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να γίνει η Κάρπαθος πρότυπο και σημείο αναφοράς και στον κατ’ οίκον εμβολιασμό - Εγκατάσταση ασθενοφόρου στην Όλυμπο»

 

 

Στην ανάγκη να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο ο κατ’ οίκον εμβολιασμός ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στα χωριά της Καρπάθου, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο της Καρπάθου με τον Διοικητή, κ. Γρηγόρη Ρουμάνη.

Ο κ. Κόνσολας, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπλοκή των ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον.

Αναφέρθηκε στα κίνητρα που θέσπισε το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν αμοιβή 50 ευρώ για τους γιατρούς για κάθε πολίτη που θα εμβολιάζουν κατ’ οίκον και 10 ευρώ στους φαρμακοποιούς για κάθε ραντεβού κατ’ οίκον εμβολιασμού που θα κλείνουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σε δήλωσή του τονίζει:

«Η Κάρπαθος έγινε σημείο αναφοράς και θετικής δημοσιότητας με τον χαρακτηρισμό της ως covid free νησί.

Μπορεί να αποτελέσει και πρότυπο στην υλοποίηση του κατ’ οίκον εμβολιαστικού προγράμματος με την συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, αλλά και την αποφασιστική συνδρομή του Δήμου.

Οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, που έχουν δυσκολία μετακίνησης, ιδιαίτερα στα χωριά της Καρπάθου να εμβολιαστούν για να έχουν έναν υψηλό δείκτη προστασίας απέναντι στον ιό».

Στη συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επεσήμανε το σημαντικό έργο που παράγει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπάθου, καθώς και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας από τους γιατρούς, νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό.

Τονίστηκε, ωστόσο, στη συνάντηση εργασίας η ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου Καρπάθου με αξονικό τομογράφο και μηχανήματα τεχνητού νεφρού.

Η αναγκαιότητα αυτή έχει επισημανθεί και με σχετική πρόταση αλλά και ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου στο Υπουργείο Υγείας από τον Μάιο.

Ο αξονικός τομογράφος και η μονάδα τεχνητού νεφρού θα ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα σώσει ανθρώπινες ζωές και θα δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες του νησιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν είτε στη Ρόδο είτε στην Κρήτη είτε στην Αθήνα, όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας ζήτησε από τον κ. Ρουμάνη να εγκατασταθεί το ένα από τα τρία ασθενοφόρα που υπάρχουν στο νησί στην Όλυμπο, προκειμένου να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες στην περιοχή, αφού σε διαφορετική περίπτωση χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάληψη υπηρεσίας της νέας αγροτικής γιατρού στην Όλυμπο και τονίστηκε η αναγκαιότητα της επίσπευσης της εγκατάστασής της ειδικά τώρα τη θερινή περίοδο.