Μίκα Ιατρίδη: «Ιστορική δικαίωση των αγώνων μας, η ψήφιση της τροπολογίας που καταθέσαμε, για την προστασία της περιουσίας των Δωδεκανησίων»

Μίκα Ιατρίδη: «Ιστορική δικαίωση των αγώνων μας, η ψήφιση της τροπολογίας που καταθέσαμε, για την προστασία της περιουσίας των Δωδεκανησίων»

 

«Ένας πολύχρονος αγώνας οδήγησε σε μια ιστορική δικαίωση για τα Δωδεκάνησα μας», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από την ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε από κοινού με τους συναδέλφους της βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ., και με την οποία το τεκμήριο της κυριότητας υπέρ των ιδιωτών και όχι του Δημοσίου, επεκτείνεται και στα νησιά της Δωδεκανήσου που δεν διέπονται από τον Κτηματολογικό Κανονισμό.

Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίσθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός του ελληνικού κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης» και αναφέρει ότι: «Στο δεύτερο εδάφιο του άρθρου 62 του ν. 998/1979 (Ά 289) μετά τις λέξεις “των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων” προστίθενται οι λέξεις ‘’της Δωδεκανήσου, πλην των νήσων που ισχύει ο κτηματολογικός κανονισμός».

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επισήμανε σχετικά:

«Ένας πολύχρονος αγώνας, μόλις δικαιώθηκε. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύουν στην πράξη ότι είναι δίπλα στους νησιώτες. Η ψήφιση της τροπολογίας λύνει ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα για τα νησιά μας και τους Δωδεκανήσιους.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος στη πρόσφατη συνάντηση μου δεσμεύθηκε για την αποδοχή των προτάσεων μας και το Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγα, για την άμεση συνδρομή του στην κατάθεση της τροπολογίας.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε, με συνεννόηση, συνεργασία, επιμονή και κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων.

Βέβαια, δεν σταματάμε εδώ. Άμεσα δρομολογούνται νέες συναντήσεις μου με τους αρμόδιους υπουργούς, για την επίλυση ζητημάτων και για τα νησιά μας που διέπονται από το ιταλικό κτηματολόγιο, επανεξέταση των διατάξεων του νόμου 719/77 που αφορούν τη Ρόδο, την Κω και τη Λέρο, και τη δυνατότητα στο μέλλον, με την ένταξή τους στο εθνικό κτηματολόγιο, τα κοινόχρηστα και κοινωφελή ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη να περιέρχονται κατά κυριότητα στους οικείους ΟΤΑ».