Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών υπό την αιγίδα του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών υπό την αιγίδα του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε εχθές το Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών ανοιχτό στο γενικό πληθυσμό υπό την αιγίδα του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου στο πολιτιστικό κέντρο Καρπάθου «Το Κονάκι»

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Λιμενάρχης Αλέξανδρος Ελιώτης μαζί με στελέχη του, ιατρικό προσωπικό από το νοσοκομείο Καρπάθου, ιδιώτες γιατροί και ο πρώην Δήμαρχος κ. Ιωαννίδης Μιχάλης. Παρευρέθηκαν επίσης, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί καθώς και αρκετοί δημότες.
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο διασώστης πληρώματος ασθενοφόρου – ΔΕ Νοσηλευτής Τραυματιολογίας κ. Merkouris Kipreos.
Οι παρευρισκόμενοι εκπαιδεύτηκαν στο πώς να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν μία ενδεχόμενη ανακοπή καρδιάς με χρήση εξωτερικού απινιδωτή (AED), καθώς και πώς να αντιδράσουν στην περίπτωση πνιγμονής ενός παδιού ή ενήλικα από ξένο σώμα.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Έπαρχος τόνισε τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών και ευχαρίστησε τον κ. Κυπραίο για το πάθος, την αφοσίωση, την υπομονή και την επιμονή του να βοηθά ανιδιοτελώς και να προετοιμάζει τους ανθρώπους,
να μπορούν να σώσουν μία ζωή.
Τόνισε επίσης, ότι το Επαρχείο θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα του σε κάθε μελλοντικό του εγχείρημα.
Υπενθυμίσουμε ότι, οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις Α’ Βοηθειών στους εκπαιδευτικούς στις θεματικές ενότητες:
▪️ «Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Εξωτερικού Απινιδωτή»,
▪️ «Πνιγμονή από Ξένο Σώμα» και σύντομα
▪️ «Πρώτες Βοήθειες σε Σχολικό Περιβάλλον (Τραύματα, ηλεκτροπληξία, αλλεργικές αντιδράσεις, επιληπτική κρίση, βρογχικό άσθμα, κρίση πανικού κλπ)» συνεχίζονται
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και το Δήμος Καρπάθου για την ευγενική παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης.
Το Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου ανανεώνει το ραντεβού του για το επόμενο σεμινάριο Α’ βοηθειών με θέμα «Παιδιατρικές Πρώτες Βοήθειες».
Δελτίο Τύπου
25.1.2023
Καρπαθιακά Νέα