Ο Σύλλογος γυναικών Η ΠΡΟΟΔΟΣ των Σπόων τιμήθηκε από την Έπαρχο Καρπάθου & ΗΝ Κάσου

Ο Σύλλογος γυναικών Η ΠΡΟΟΔΟΣ των Σπόων τιμήθηκε από την Έπαρχο Καρπάθου & ΗΝ Κάσου

Εκ μέρους Του Γυναικείου Συλλόγου Σπόων “Η Πρόοδος” θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου Κα.Καλλιοπη Νικολαίδου για την πρόσκληση και την τιμή να βρεθούμε στην προχθεσινή αφιέρωση και Τιμή της Γυναίκας της Καρπάθου με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”.

 

Εμείς σαν ένα μικρό χωριό της Καρπάθου είμαστε υπερήφανοι για την Παρουσία μας διότι αν και μικρό χωριό ο σύλλογος μας ιδρύθηκε απο το 1984 με πρώτη πρόεδρος την Κα. Πηνελόπη Πιπέρη Λειβαδίτου, η οποία και εκφώνησε προχθές το βράδυ το βιογραφικό του Συλλόγου μας.

 

Ολα που ήταν προγραμματισμένα προχθές στο μέγαρο της Ευαγγελιστρίας στα Πηγάδια που ήταν και όμορφα στολισμένα ήταν υπέροχα. Υπέροχη ήταν και Η Κα. Έπαρχος, Η Ομιλήτρια Κα. Σοφία Παράσχου Χατζηδημητριου και όσοι αλλοι μίλησαν, μας έκαναν σαν γυναίκες και ενεργό Διοικητικό Συμβούλιο Γυναικείου Συλλόγου πολύ υπερήφανες….Ευχόμαστε και οι νεότερες γενιές να μιμηθούν τους παλαιότερους και να κρατήσουν τους συλλόγους ολον των χωριών δυνατούς και ενεργούς, διοτι όπως είπε Η Κα. Έπαρχος Popi Nikolaidou

για την μικρη Νικολέττα Γ. Μενεάκη ντυμένη στην Παραδοσιακή Καρπάθικη Στολή:

 

“Αν έχουμε τέτοια παραδείγματα μπροστά μας, όντως φυλάμε θερμοπύλες με πολύ ισχυρά θεμέλια ”

 

Ελπίζουμε αυτό ακριβώς. Να συνεχίσουμε οσο μπορούμε για την συντήρηση των πατροπαραδωτον εθίμων μας που ξεχωρίζουν παντου.

 

Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή σε ολο τον κόσμο και με το καλό Η Ανάσταση του Κυρίου Μας.

 

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Φανή Μαραγκάκη Ειρήνη Μενεάκη