Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου για τη ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου για τη ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-5-2021 και ώρα 20:00 με θέμα:

««Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων: Επιπτώσεις της καραντίνας & των περιοριστικών μέτρων – Διαχείριση προβλημάτων»

Εισηγητές:

· Δημήτρης Μαγριπλής, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθυντής ΕΣΥ. Συντονιστής Ομάδας Ψυχικής Υγείας ΣΥΡΙΖΑ (Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ).

· Γιάννης Ζερβάνος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής

· Ευδοκία Ζάχου, MSc Κοινωνική Ανθρωπολογία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Στέλεχος ΚΕΘΕΑ

· Δημήτρης Στεφανάκης, Ψυχολόγος, Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ»

· Δημήτρης Πουλόπουλος, Μέλος Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου

Χαιρετίζει την εκδήλωση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Συντονίζει: Βασίλης Καραγιάννης, Εκπαιδευτικός, πρ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου

 

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο Facebook, στη σελίδα: ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ https://www.facebook.com/syrizanotiasdodekanisou

Ερωτήματα μπορούν να κατατίθενται στην άνωθεν σελίδα ή στο email syriza12@gmail.com από τώρα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού αλλάζει σε πλανητικό επίπεδο τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο φόβος του κορωνοϊού, η καραντίνα και οι άλλοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν, ο τρόπος της πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης της παγκόσμιας απειλής, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες και θέτουν την ανθρωπότητα μπροστά σε πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Κρίσιμο είναι το ερώτημα ποιες οι επιπτώσεις της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων για μεγάλο χρονικό διάστημα και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας στη ψυχική υγεία των μαθητών. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματα που πιθανόν προκύπτουν στα παιδιά και τους εφήβους μας, λόγω της βίαιης αλλαγής της καθημερινότητάς τους;