Έφτασε στη 12η ανατύπωση το βιβλίο «Και οι κακοί έχουν ψυχή» της Σοφίας Παράσχου Χατζηδημητρίου!

Έφτασε στη 12η ανατύπωση το βιβλίο «Και οι κακοί έχουν ψυχή» της Σοφίας Παράσχου Χατζηδημητρίου!

 Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός παρέδωσαν στην Καρπαθιά συγγραφέα Σοφία Παράσχου Χατζηδημητρίου την δωδέκατη (12η) ανατύπωση του βιβλίου της, «Και οι κακοί έχουν ψυχή».Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004 και από τότε βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων κάνοντας συνεχώς ανατυπώσεις.

Η υπόθεση:

Ο Κακός Λύκος από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας διοργανώνει συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των κακών ηρώων, προκειμένου να ακουστεί η διαμαρτυρία τους για τον αντιπαθητικό ρόλο που τους έδωσαν οι συγγραφείς μέσα στα παραμύθια. Στο συνέδριο όμως φτάνουν απρόσκλητοι τόσο οι καλοί ήρωες όσο και οι συγγραφείς των παραμυθιών. Ακούγονται οι εισηγήσεις των ομιλητών, οι διαφωνίες των συγγραφέων, συνθήματα, τσακωμοί, γιουχαΐσματα κλπ.

Το συνέδριο φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο αλλά…. ,μετά από συνεχείς ανατροπές, θα έρθει η καταλυτική ανατροπή του τέλους.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας: “η εκδοτική επιτυχία του βιβλίου οφείλεται στον απλό λόγο ότι διαβάζεται εξίσου από μεγάλους και μικρούς. Οι μικροί αναγνώστες αναγνωρίζουν τους αγαπημένους ήρωες των κλασικών παραμυθιών και οι μεγάλοι αναγνωρίζουν τους…..εαυτούς τους! Γιατί, π.χ, πόσο διαφέρει η μητριά της Χιονάτης που ρωτά όλο αγωνία τον καθρέφτη της αν υπάρχει πιο όμορφη από αυτήν, από τη σημερινή (μιας κάποιας ηλικίας) γυναίκα που καταφεύγει σε επεμβάσεις για να διατηρήσει την ομορφιά της, την ώρα που γύρω της εμφανίζονται νέα και όμορφα κορίτσια;”

Και όσο για τις άσχημες αδερφές της Σταχτοπούτας, είναι αποστομωτική η απάντηση που δίνει η ομιλήτρια όταν την ρωτούν γιατί δεν πήραν στο χορό του πρίγκιπα την Σταχτοπούτα:

«Έχετε δει εσείς καμιάν άσχημη να παίρνει μαζί της την όμορφη συγγενή της όταν πάει να συναντήσει υποψήφιο γαμπρό;»

Αυτά τα λίγα σχόλια για το βιβλίο μου γιατί…

Και τα βιβλία έχουν ψυχή!