Στην τελική ευθεία για την αναβάθμιση της η δημοτική βιβλιοθήκη της Κάσου

Στην τελική ευθεία για την αναβάθμιση της η δημοτική βιβλιοθήκη της Κάσου

ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΔΗΜ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΣΟΥ “Ν. Γ. ΜΑΥΡΗΣ”- ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου μας σε συνεργασία με τον δήμαρχο Μιχ. Ερωτόκριτο, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την συντήρηση και διάσωση παλαιών και σπάνιων εκδόσεων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

Στην Βιβλιοθήκη μας υπάρχουν πολλές συλλογές τεκμηρίων, όπως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, λεξικά, κ.α. Υπάρχουν επίσης και Σπάνιες Συλλογές Βιβλίων και Εφημερίδων, πού χρονολογούνται από το 1912. Κάποιες από αυτές έχρηζαν απαραίτητα εργασίες συντήρησης, οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς. Σε όλες τις σπάνιες Συλλογές Βιβλίων, Εφημερίδων και Λεξικών έγινε συντήρηση εξωφύλλου, δεσίματος ράχης και σελίδων, ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν στον χρόνο και να καταστούν ικανές για χρήση εντός της Βιβλιοθήκης μας.

Ευχαριστούμε την βιβλιοθηκονόμο Maria Gerapetriti για τις χρήσιμες παρεμβάσεις της στο έργο της αναβάθμισης της Δημ. Βιβλιοθήκης.

Με την ευκαιρία των Αγίων ημερών που έρχονται, ευχόμαστε ολόψυχα στους απανταχού Κασιώτες και όχι μόνο,χαρά και ευημερία.

Ο νέος χρόνος να είναι ιδιαίτερα δημιουργικός για το νησί μας,γεμάτος αλήθεια και φώς.