Στο υπ. Ναυτιλίας ο βουλευτής Γ. Παππάς. "Άμεσα εγκρίνεται το σχέδιο λιμανιού από την ΕΣΑΛ"

Στο υπ. Ναυτιλίας ο βουλευτής Γ. Παππάς. "Άμεσα εγκρίνεται το σχέδιο λιμανιού από την ΕΣΑΛ"

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησα διαδοχικές συσκέψεις με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

 

Στη σύσκεψη με τον κ. Κυριαζοπούλο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ.Παπαοικονόμου Βασίλης και στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Ρόδου, συζητήθηκαν ζητήματα Σέγκεν, θέματα που αφορούν την ασφάλεια των λιμένων, τη διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και τα έργα που πρόκειται να γίνουν σε λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια, μεταξύ των οποίων βρίσκεται το λιμάνι της Καρπάθου, του οποίου το σχέδιο αναβάθμισης και ανάπτυξης θα εγκριθεί από την ΕΣΑΛ μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και για τα αλιευτικά καταφύγια Φανών και Πλημμυρίου Ρόδου.

 

Ο κύριος Κυριαζόπουλος συνεχάρη τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου για τις συντονισμένες και καρποφόρες προσπάθειές τους, αφού έχουν συμβάλει σημαντικά στην χάραξη των χερσαίων ζωνών, με σκοπό την δημιουργία έργων και την αναβάθμιση των λιμανιών των νησιών μας.

 

Στη σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριο Κουτουλάκη, συζητήθηκαν τα θέματα χρηματοδότησης καθώς και οι πληρωμές του μεταφορικού ισοδύναμου. Έπειτα από παρέμβαση που είχα πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες, με διαβεβαίωσε πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει δοθεί το μεταφορικό ισοδύναμο στους νησιώτες και στους επιχειρηματίες. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που έρχεται να δώσει ώθηση στους κατοίκους και στους επιχειρηματίες των νησιών μας, σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

 

Επίσης, κατέθεσα τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων, η οποία αφορά την αδειοδότηση κατασκευών και εγκαταστάσεων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος. Την τροπολογία θα εξετάσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κύριος Κώστας Καραμανλής προκειμένου να εισαχθεί σε επόμενο νομοσχέδιο της βουλής και να δοθεί λύση σε πλήθος ζητημάτων που έχουν προκύψει στα νησιά μας.