Στον αξέχαστο συγγενή ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΣ. ΤΣΕΡΚΗ (1951-2022)

Στον αξέχαστο συγγενή ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΣ. ΤΣΕΡΚΗ (1951-2022)

 

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

Θλιβερό άκουσμα έφτασε και πάλι στο Διαφάνι. Ο καλόκαρδος, φιλότιμος και ανεξίκακος Παντελής Τσέρκης, έφυγε για πάντα από τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη στους συγγενείς, στους φίλους και στους συμπατριώτες του.

Ο Παντελής ήταν γιος των Σαριατών ποιμένων Βασίλη Μιχ. Τσέρκη και Ευγενίας (Βουκαινίας) Μιχ. Καρανικόλα. Στη Σαρία γεννήθηκε και ο ίδιος το 1951.Πριν καν κλείσει το πρώτο χρόνο της ζωής του έχασε μαζί με τ’ άλλα αδέρφια της πολύτεκνης οικογένειάς του την πολυαγαπημένη τους μητέρα, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει εξ ανάγκης στο Ορφανοτροφείο της Ρόδου.

Εκεί, παράλληλα με την τέχνη του ζαχαροπλάστη, έμαθε και το καλό ποδόσφαιρο που θα τον αναδείκνυε αργότερα σε βασικό παίκτη της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Ολύμπου της δεκαετίας του 1980, η οποία και κατέκτησε κατεπανάληψιν το Θερινό Καρπαθιακό Πρωτάθλημα. Της γνωστής ως σήμερα με το τιμητικό όνομα DREAM TEAM του Καρπαθιακού ποδοσφαίρου. Να σημειωθεί ότι ο Παντελής ερχόταν με δικά του έξοδα κάθε καλοκαίρι από τη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών για να συμμετάσχει στο ποδοσφαιρικό αυτό σχήμα!

Στην Αμερική είχε φτάσει μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στον Ελληνικό Στρατό, ύστερα από πρόσκληση των εκεί εγκατεστημένων αδελφών του, Μιχάλη, Νίκου, Γιάννη και Γιώργου που ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν πρόκοψαν και αναδείχτηκαν σε σοβαρούς επιχειρηματίες της Ελληνικής ομογένειας.

Ο αδελφός του Νίκος, ψυχή των οικογενειακών επιχειρήσεων, εκλέχτηκε μάλιστα Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ολυμπιτών Βαλτιμόρης Η.Π.Α. “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” τα έτη 1975-76, ενώ ο έτερος αδελφός του Γιάννης ανακηρύχθηκε πρόσφατα, με αφετηρία τη δωρεά σοβαρής οικοπεδικής έκτασης στο Διαφάνι, Μέγας Ευεργέτης του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Διαφανίου Καρπάθου “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”.

Στο μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του διαδρομής ο Παντελής απασχολήθηκε σε εργασίες ελαιοχρωματισμού αμερικανικών δημοσίων κτιρίων και λοιπών δημοσίων έργων.

Ήταν ο άνθρωπος που απ’ όπου κι αν περνούσε σκόρπιζε με το χιούμορ και την καλή καρδιά του την ευθυμία σε όλους.

Παντρεμένος με την αγαπημένη του Cherry απέκτησαν μαζί το γιο τους Νίκο που αγαπά κι αυτός ολόψυχα τον τόπο της καταγωγής του όπως και ο πατέρας του.

Δυστυχώς η μοίρα στάθηκε άδικη μαζί του τα τελευταία χρόνια χτυπώντας καίρια την υγεία του και οδηγώντας τον πρόωρα στο θάνατο.

Ένοιωσα την ανάγκη να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές ως ένα στερνό ευχαριστώ στον Παντελή, που έφυγε τόσο νωρίς, για όσα μας έδωσε, με την ιδιότητα του συγγενή, του παλιού συμπαίκτη και κυρίως με την ιδιότητα του πρ. Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Διαφανίου Καρπάθου “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, που τόσα χρωστά στην οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αμερικανικής γης που θα σκεπάσει σε λίγο το ταλαιπωρημένο κορμί του.