«Το Πάντα είναι στο Τίποτα» του συγγραφέα Νίκου Κωνσταντινίδη παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο

«Το Πάντα είναι στο Τίποτα» του συγγραφέα Νίκου Κωνσταντινίδη παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο

Μετά την επιτυχημένη παράσταση που διοργάνωσε το Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου, «Το όνομά μου είναι Ashar» στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Πηγαδίων, πραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη 06 Απριλίου 2023, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Κωνσταντινίδη «Το Πάντα είναι στο Τίποτα».

Μέσα σ’ ένα πολύ φιλικό κλίμα η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου και ο ηθοποιός κ. Αποστόλης Μαριεττής παρουσίασαν το βιβλίο του κ. Κωνσταντινίδη ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους στα κεφάλαιά του.

Κατά την παρουσίαση προβλήθηκαν δύο εξαιρετικά βίντεο της Λίτσας Μοσκιού, όπου με τη χαρισματική περιγραφή του συγγραφέα οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στην ιστορία των τελευταίων εξήντα χρόνων της Ελλάδας στα οποία διαδραματίζεται και η πλοκή του μυθιστορήματος.

Πληθωρική, γεμάτη νοήματα η ομιλία του συγγραφέα, ανέφερε ότι το βιβλίο του είναι αφιερωμένο σε όλους τους μετανάστες και παροίκους που ξενιτεύτηκαν από το τίποτα για να πετύχουν τα πάντα.

Ο συγγραφέας με φόντο την ελληνική κοινωνία περιγράφει τις σχέσεις των ανθρώπων γύρω από τον Μιχάλη, το κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος. Ανατροπές, προσωπικές ιστορίες μεταναστών και παροίκων ξεδιπλώνονται με ρεαλισμό και γλαφυρότητα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Nίκο Κωνσταντινίδη που μας φιλοξένησε στο συγγραφικό του κόσμο.

Τέλος, ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδιών Καρπάθου κ. Calliope Ioannidou για τη συνεργασία και για την παραχώρηση της αίθουσας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων για την πραγματοποίηση της παρουσίασης.

Το βιβλίο «Το Πάντα είναι στο Τίποτα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

#ΔελτίοΤύπου #ΠολιτιστικέςΕκδηλώσεις

Δελτίο Τύπου7.4.2ο23Καρπαθιακά Νέα