Θεοδόσης Μαστρομηνάς: Δυστυχώς πέρασε η πρόταση για χημικό ψεκασμό στην δακοκτονία από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου

Θεοδόσης Μαστρομηνάς: Δυστυχώς πέρασε η πρόταση για χημικό ψεκασμό στην δακοκτονία από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου

 

Δυστυχώς και φέτος εγκρίθηκε η πρόταση για ψεκασμό  έστω και οριακά, με 10 υπέρ και εννέα κατά ψήφους!!! Δυστυχώς…..Δυστυχώς…..Δυστυχώς….! Μακάρι να απορριφθεί από την Περιφέρεια διότι ψηφίστηκε κατόπιν της ημερομηνίας που είχε οριστεί!

Στους 19 δημοτικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων, οι 10 ψήφισαν υπέρ του δηλητηριασμου του φυσικού περιβάλλοντος (συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων και των ζώων και μόνο ο Γιώργος Χατζηκουτσός αναφέρθηκε για το καταστροφικό σφάλμα του χημικού ψεκασμού  και υπερασπίστηκε την αξία των βιολογικών μεθόδων στην καταπολέμηση του Δάκου που χρόνια τώρα εφαμόζουν με επιτυχία πολλές περιοχές σε όλο τον πλανήτη!!! Απαράδεκτο, αφού εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδειχθεί η καταστροφή εκ των ψεκασμών και προκρίνεται ο βιολογικός τρόπος δακοκτονίας εμείς (το δημοτικό Συμβούλιο) να μένουμε τόσο πίσω!

Σας υπενθυμίζω ότι πριν από δέκα χρόνια ο Δήμος ( και συγκεκριμένα ο γεωπόνος του) είχε υλοποιήσει πιλοτικό πρόγραμμα με δαπάνη του Δήμου για βιολογική καταπολέμηση του σάκου με επιτυχία 70-80%!!!Έκτοτε κάθε χρόνο (οπότε βέβαια γίνεται ψεκασμός μια και όπως παραδέχτηκαν δεν έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια και ευτυχώς!) συνεχίζουμε να καταστρέφουμε και το περιβάλλον και της ζωές όλων των ζώντων οργανισμών του νησιού μας! Και σε αυτό το θέμα έχουν και πρέπει να έχουν λόγο οι φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού μας!

Θεοδόσης Μαστρομηνάς