Στις 3 Σεπτέμβρη τα Θυρανοίξια για την Παναγία τη Γιάτρισσα στην Κάρπαθο

Στις 3 Σεπτέμβρη τα Θυρανοίξια για την Παναγία τη Γιάτρισσα στην Κάρπαθο

Μετά από κόπους, αγωνίες και πολλές προσπάθειες η Παναγία η Γιάτρισσα έχει δικό της “σπίτι” στην Κάρπαθο! Αιτία ήταν ένα τάμα, της Δρ. Ειρήνης Παπανικήτα και της οικογένειας της, έτσι ήρθε και εγκαταστάθηκε στο νησί η θαυματουργή Παναγία η Γιάτρισσα!

Οι εργασίες για το εκκλησάκι ολοκληρώθηκαν και το Σαββάτο, 3 Σεπτεμβρίου 2022, θα γίνουν τα Θυρανοίξια προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μικρού ναού μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Δαματρίας Καρπάθου, ψηλά στο βουνό, σε ιδιόκτητο κτήμα της κας Παπανικήτα. Η παιδίατρος, διευθύντρια στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπως και ο σύζυγός της παλεύουν αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουν το υπέροχο σχέδιο τους.

Εκτός από τον ναό, έχουν κατασκευαστεί μαγειρεία, αίθουσα πολιτιστικών δράσεων και επίσης ο εξωτερικός χώρος θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 400 ανθρώπους! Η κα Παπανικήτα τοποθέτησε την περίτεχνη εικόνα της Παναγίας σε ένα σιδερένιο εικονοστάσι βάρους 150 κιλών!

Στον Ταϋγετο, στο Λουτράκι, την Μάνη, αλλά και στην Αρτέμιδα, υπάρχουν Μοναστήρια αφιερωμένα στην παναγία τη Γιάτρισσα. Είναι αναρίθμητα τα σύγχρονα θαύματα της Παναγίας μας, τα οποία βίωσαν και βιώνουν καθημερινά συνάνθρωποί μας αυτός είναι και ο λόγος για την Δρ Ειρήνη Παπανικήτα για τον οποίο δημιούργησε με απίστευτο μεράκι κι αγάπη το “σπίτι” της Παναγίας της γιάτρισσας στην Κάρπαθο.