Μανώλης Παραγυιός: Τιμή και δόξα στον Δάσκαλο Γιώργο Χαλκιά! Τιμή και δόξα στο Σπόα και την Κάρπαθο!

Μανώλης Παραγυιός: Τιμή και δόξα στον Δάσκαλο Γιώργο Χαλκιά! Τιμή και δόξα στο Σπόα και την Κάρπαθο!

Ομιλία του Αντιδημάρχου Μανώλη Παραγυιού στις 4 Αυγούστου στο ΣΠΟΑ στην εκδήλωση  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ” Δασκάλου Γεωργίου Β. Χαλκιά “

” Όταν το 2020 , μου έγινε η πρώτη νύξη από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Πιπέρη για την ονοματοδοσία οδού με το όνομα του Δασκάλου Γεωργίου Βασιλείου Χαλκιά , εξεπλάγην που τούτο δεν είχε πραγματοποιηθεί για σχεδόν ένα αιώνα .

Αμέσως, όπως κάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν την Κοινότητα των γειτονικών για εμένα Σπόων αλλά και κάθε Κοινότητας , εκκίνησα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο τις απαραίτητες διαδικασίες .

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που η πράξη της ονοματοδοσίας που εκκίνησα τότε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώνεται σήμερα επί της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος .

Μια πράξη τιμής ενός σπουδαίου συμπατριώτη μας ο οποίος έχει ήδη τιμηθεί στην Ρόδο !

Τιμούμε σήμερα λοιπόν , έστω και καθυστερημένα, εδώ στο χωριό του παρουσία των πέντε παιδιών του την ηρωική πράξη ενός γνήσιου Έλληνα , ενός Καρπάθιου, ενός Σποΐτη για τον οποίο όλοι νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια .

Εύχομαι να μην κυματίσει ποτέ ξανά άλλη σημαία εκτός από την γαλανόλευκη στα πάτρια εδάφη .

Αν όμως συμβεί , κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον , είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν νεοι οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γαβριήλ Χαρίτου, του Νικήτα Παχωπού και του Γεωργίου Χαλκιά και με ηρωισμό θα την υποστείλουν .

Τιμή και δόξα λοιπόν στα Σπόα και την Κάρπαθο!

Τιμή και δόξα στον Δάσκαλο Γιώργο Χαλκιά για την ηρωική του πράξη και κυρίως για το παράδειγμα Ηρωισμού που παρέδωσε στις επόμενες γενιές !

Αθάνατος ! “

4.8.2023

Καρπαθιακά Νέα