ΤΟ ΧΡΕΟΣ, της Σταυριανής Στεφάνου, παρουσιάστηκε και τιμήθηκε στο ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, της Σταυριανής Στεφάνου, παρουσιάστηκε και τιμήθηκε στο ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Στις 10 Αυγούστου στο Διαφάνι Καρπάθου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου μου. Κατά την περίοδο που έγραφα ΤΟ ΧΡΕΟΣ και τοποθετούσα τον κεντρικό ήρωα μου να ζει στο Διαφάνι, με τίποτα δεν φανταζόμουν πως θα ερχόταν η στιγμή, που τέσσερις φορείς της πόλης θα με προσκαλούσαν για να με τιμήσουν, καθώς στο βιβλίο μου αναφέρω σημαντικές ιστορικές πληροφορίες της περιόδου των Σαρακηνών Πειρατών της βόρειας Καρπάθου.

γράφει η Σταυριανή Στεφάνου

Ομολογώ πως ήταν μια παρουσίαση, που όμοια της δεν έχω ξαναζήσει.

Ψυχή της εκδήλωσης ο εφημέριος της εκκλησιαστικής Επιτροπής Διαφανίου και Σαρίας Καρπάθου Πατήρ Μηνάς Μιχ. Ερνίας ο οποίος οργάνωσε την παρουσίαση με τρόπο μοναδικό. Άπειρα τα ευχαριστώ μου προς εκείνον!

Ο λαογράφος κος Γιώργος Ζωγραφίδης ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το πόνημα μου, ήταν εκείνος που επίσης συνέβαλε σημαντικά.

Οι τέσσερις φορείς που συμμετείχαν ήσαν: Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Διαφανίου Καρπάθου, Η Αδελφότης των Απανταχού Ολυμπιτών «Η Δήμητρα», Η Αδελφότης Ολυμπιτων Ρόδου «Η Βρυκούς», ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου Σαρίας.

Η φιλόλογος κα Καλλιόπη Λεντή ανέλυσε σε βάθος την πλοκή του βιβλίου ενώ πολλοί ησαν εκείνοι που καθώς ήδη το είχαν διαβάσει, πήραν τον λόγο εκφράζοντας θετικότατα σχόλια. Μεταξύ αυτών ήσαν ο Πρόεδρος της αδελφότητας «Δήμητρα» κ. Γ. Διακογεωργίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου παιδίατρος κ. Γ. Αναστασιάδης, ο κ. Γ. Ζωγραφίδης, από τον Φορέα Διαχείρισης ο κ. Ιωάν Μακρυμανώλης, ο κ. Γ. Χατζήπαπας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον ιερέα να μαγεύει όλους μας , τραγουδώντας ένα ριζίτικο τραγούδι με συνοδία των μουσικών κ. Μανώλη Λεντάκη στο λαούτο και του Ελληνοαμερικανού καθηγητή πληροφορικής κ. Μανώλη Σοφίλα στη λύρα. Αργότερα το τραγούδι της φιλόλογου κας Σοφιας Βασιλαράκη μας απογείωσε. Σημαντική η παρουσία της φίλης κας Φωτεινής Φράγκου από την Αρκάσα.

Τα ευχαριστώ μου, είναι πραγματικά φτωχά προς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την εκδήλωση, αλλά και προς τους Καρπάθιους καθώς και Έλληνες επισκέπτες του Διαφανίου και της Ολύμπου που παρευρέθηκαν, αγκαλιάζοντας ΤΟ ΧΡΕΟΣ με πολλή αγάπη.

Ελπίζω να καταφέρω να τηρήσω την υπόσχεση που τους έδωσα, και να ξανά επισκεφτώ την όμορφη Κάρπαθο!

από την ανάρτηση της κας Σταυριανής Σταφάνου
19.8.2023
Καρπαθιακά Νέα