Δρ. Κ. Μ. Κωνσταντινίδης: "Δεσμεύομαι να συνεχίσω να διδάσκω τη ρομποτική χειρουργική σε όλους τους νέους χειρουργούς από όλο τον κόσμο"

Δρ. Κ. Μ. Κωνσταντινίδης: "Δεσμεύομαι να συνεχίσω να διδάσκω τη ρομποτική χειρουργική σε όλους τους νέους χειρουργούς από όλο τον κόσμο"

Ο Δρ. Κ. Μ. Κωνσταντινίδης είναι ο θεμελιωτής της Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα με παραπάνω από 3.500 επεμβάσεις ρομποτικής και 16.500 επεμβάσεις λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο ενεργητικό του. Μία ακόμα παγκόσμια διάκριση ήρθε για να ενισχύσει τα επιτεύγματά του.

Ανάμεσα στους καλύτερους χειρουργούς παγκοσμίως βρίσκεται ο Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος βραβεύτηκε από την αμερικανική εταιρεία Intuitive Surgical ως ο κορυφαίος Ρομποτικός Γενικός Χειρουργός στον κόσμο. Αυτή η διάκριση ανήκει επάξια στον Έλληνα χειρουργό του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος μέσα από το πολύ διακεκριμένο έργο του, αλλά και την ιδιότητά τους ως μέντορα εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων χειρουργών, μετράει 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της Γενικής Χειρουργικής.

 

Τι δήλωσε ο Δρ. Κωνσταντινίδης για τη διάκρισή του
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε κατά τη βράβευση: «Αποτελεί μεγάλη συγκίνηση για εμένα η διάκριση από την Intuitive Surgical. Το γεγονός ότι στην Αθήνα προσφέρουμε στους ασθενείς μας την άριστη χειρουργική λύση στα προβλήματα τους με τη κορυφαία αεροδιαστημική τεχνολογία είναι μεγάλη τιμή για εμένα, την ομάδα μου, τον Όμιλο Ιατρικού και τη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα και η τεράστια εμπειρία μας, μας φέρνουν στη πρώτη θέση παγκοσμίως με αυτήν τη σημαντική διάκριση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Γιώργο Αποστολόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο και τον Αντιπρόεδρο, κ. Χρήστο Αποστολόπουλο για τον πλήρη εξοπλισμό μας με υπερσύγχρονη λαπαροσκοπική και ρομποτική τεχνολογία που μας επιτρέπει να πρωτοστατούμε στις εξελίξεις και να βρισκόμαστε συνεχώς, όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά.

Η συγκεκριμένη διάκριση από την Intuitive Surgical με υποχρεώνει να συνεχίσω με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό να προσφέρω στους ασθενείς μου τις καλύτερες τεχνικές για το άριστο αποτέλεσμα. Κυρίως όμως με δεσμεύει να συνεχίσω να διδάσκω τη ρομποτική χειρουργική σε όλους τους νέους χειρουργούς από όλο τον κόσμο. Προσδοκώ ότι η ενασχόληση μου με τη 5G τεχνολογία σε συνδυασμό με τη ρομποτική πλατφόρμα θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χειρουργών που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών».

Πρώτος στον κόσμο και στις καρδιές
Ο Έλληνας χειρουργός του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης βραβεύτηκε από την Intuitive Surgical ως ο κορυφαίος στον κόσμο γενικός χειρουργός στη ρομποτική χειρουργική. Αυτό το βραβείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η αμερικανική εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι αυτή που κατασκευάζει τα χειρουργικά ρομποτικά συστήματα Da Vinci, τα οποία χρησιμοποιεί και ο ίδιος στις επεμβάσεις του και έχουν φέρει την επανάσταση στον τομέα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.

Η εταιρεία κατέταξε τον Έλληνα χειρουργό στην πρώτη θέση παγκοσμίως στον τομέα της Γενικής Χειρουργικής με βασικό κριτήριο την αναγνώριση της 15ετής προσφοράς του, την ιατρική πρωτοπορία, τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επεμβάσεων, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου του σε συναδέλφους χειρουργούς και φοιτητές της ιατρικής στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο πρώτος χειρουργός Ρομποτικής στην Ελλάδα
Είναι γνωστό πως ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι αρκετά διακεκριμένος στο χώρο του. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν και ο πρώτος χειρουργός στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που εφάρμοσε τη ρομποτική χειρουργική το 2006! Στα 15 έτη που ασκεί τη ρομποτική χειρουργική έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.500 επιτυχημένες επεμβάσεις.

Η παγκόσμια πρωτοπορία και καινοτομία αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της καριέρα του, καθώς έπειτα από πρόσκληση της Intuitive Surgical, πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο ρομποτική επέμβαση δια μίας τομής, αλλά και πρόσφατα συμμετείχε και στην προσομοίωση μιας εξ αποστάσεως χειρουργικής επέμβασης µέσω της χρήσης του 5G.

Η Intuitive Surgical απένειμε τη σημαντική αυτή διάκριση στον Δρ. Κωνσταντινίδη, συνυπολογίζοντας επίσης ότι πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις όλου του φάσματος της γενικής χειρουργικής. Συγκεκριμένα, η τεράστια εμπειρία του αφορά σε χειρουργεία οισοφάγου – στομάχου, παγκρέατος, ήπατος – χοληφόρων, λεπτού και παχέος εντέρου, παχυσαρκίας και μεταβολικής χειρουργικής, κηλών κοιλιακού τοιχώματος, κήλης αθλητών, επινεφριδίων, σπλήνας, έσω γεννητικών οργάνων και οπισθοπεριτοναϊκών όγκων.