Ο Χάρης Βάλλας για την τοποθέτηση Μανώλη Παραγυιού: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ..!

Ο Χάρης Βάλλας για την τοποθέτηση Μανώλη Παραγυιού: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ..!

Διαβάζοντας με προσοχή το κείμενο του κ. Manolis Paragyios στην ανάρτηση στα Καρπαθιακά Νέα , ένιωσα την ανάγκη να τοποθετηθώ εκφράζοντας την ταπεινή μου γνώμη καθώς και μερικές απορίες…

Επειδή δε, τα όρια μεταξύ αφέλειας και καλής προαίρεσης είναι δυσδιάκριτα, ας πούμε αρχικά ότι η τοποθέτησή μου είναι καλοπροαίρετη και όχι αφελής.

Αρχικά λοιπόν ενημερωνόμαστε για την πανταχόθεν ατολμία για διεκδίκηση νεότερου πλοίου , λόγω του υπέρογκου επιπλέον ποσού που απαιτείτο (12εκ το χρόνο).

Παράλληλα, με εύσχημη επίκληση του θυμικού μας, παρατίθεται δίπλα το κόστος κατασκευής Νοσοκομείου (αυτό της Καρπάθου) που κόστισε 6,5εκ.

Οπότε, «καλύτερο πλοίο, ενώ με τα ίδια χρήματα θα είχαμε 2 Νοσοκομεία το χρόνο..???»

Ατυχέστατη σύνδεση..!

ΚΑΙ νεότερο (ασφαλέστερο) πλοίο ΚΑΙ Νοσοκομεία..!

Διότι ένα καταπονημένο πλοίο 42 ετών σε δύσκολες θάλασσες και σε δύσκολα λιμάνια, ούτε που θέλουμε να φανταστούμε πού μπορεί να οδηγήσει…κάποια στιγμή..!

Παρόλα αυτά με ικανοποίηση διάβασα ότι «κάποιοι άλλοι είχαν το καθαρό μυαλό για να αδράξουν την ευκαιρία και να διεκδικήσουν..» Έξοχα και μπράβο..! (καλοπροαίρετα, είπαμε..)

Ενημέρωση βέβαια, περί των πεπραγμένων δεν είδα πουθενά…

Θα ήμουν έτοιμος να δεχθώ ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και η επιτυχία τους όταν το θέμα θα έχει λήξει και τυπικά..!

Όταν όμως από τις 29 Ιουνίου 2022 διαβάσαμε επανειλημμένως από Υπουργούς και Βουλευτές τις ΣΙΓΟΥΡΕΣ πλέον εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις…ε δεν είναι και εύκολο να δεχθείς την…μυστικότητα…

Βέβαια το ερώτημα, του ποια είναι η ευκαιρία που άδραξαν οι έχοντες καθαρό μυαλό…πλανάται ακόμα..!

Επειδή λοιπόν έδρασαν αυτοί με το καθαρό μυαλό… «Για αυτόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον λόγο σε λίγο διάστημα , μετά το νέο διαγωνισμό που διαδικαστικά πρέπει να γίνει, αφού ο πρώτος κηρύχθηκε άγονος θα μπει στην γραμμή το πλοίο Β κατηγορίας που όλοι επιθυμούμε»

Το ότι έληξε άδοξα, και χωρίς συμμετοχή ενδιαφερομένου, ο προηγούμενος διαγωνισμός, δεν έχει ουδεμία λοιπόν σχέση με την υφιστάμενη οφειλή του Υπουργείου, στην εταιρεία που ενδιαφερόταν να κατεβάσει πρόταση..!

Τα 46εκ ευρώ οφειλής δεν καθόρισαν την απόφαση της εταιρείας, να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό..!

Με μεγάλη ανυπομονησία και αισιοδοξία (καλοπροαίρετος γαρ) περιμένω να διαβάσω κάπου, ότι διευθετήθηκε η οικονομική εκκρεμότητα μεταξύ Υπουργείου και εταιρείας, οπότε ναι, ίσως τελεσφορήσει ο επαναληπτικός διαγωνισμός.

Να σημειώσω όμως ότι οι διαμαρτυρόμενοι, σε απόγνωση πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να αξιώνουν με νόμιμο, δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο τα εύλογα δικαιώματα τους, «διαμαρτυρόμενοι» και όχι μόνο «συνεργαζόμενοι».

Κατανοητό είναι ότι το εν λόγω κείμενο έχει συγκεκριμένους παραλήπτες, πλην όμως επειδή δεν απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, γι’αυτό και η παρούσα, καλοπροαίρετη τοποθέτηση…

Τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο, βέβαια, που βρέθηκαν τα νησιά μας αποκλεισμένα επί 15νθημερου (δις), τα μυαλά φαίνεται δεν είχαν καθαρίσει επαρκώς… ακόμα…

Χ. Β.

29.10.2022

Καρπαθιακά Νέα