Χωρίς απαντήσεις ο Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκος στο Σπόα της Καρπάθου

Χωρίς απαντήσεις ο Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκος στο Σπόα της Καρπάθου

Το χωριό Σπόα της Καρπάθου επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, 20 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Π. Συμβούλους Καρπάθου-ΗΝ Κάσου, κα Πόπη Νικολαϊδου, την κα Μαρία Τσακίρη,  τον  κ. Μανώλη Παραγιό και τον συνεργάτη του, π. Έπαρχο και δημοσιογράφο κ. Γιάννη Μηνατσή.

Ωστόσο σε τέσσερις ερωτήσεις, που αφορούν το χωριό Σπόα, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις ούτε και δόθηκαν απαντήσεις με τους κατοίκους να έμειναν προβληματισμένοι από την όλη επίσκεψη.

Η μόνη τοποθέτηση του κ. Χατζημάρκου που έκανε εντύπωση ήταν η ρητή αναφορά του στο κεντρικό λιμάνι στα Πηγάδια και η δέσμευση του ότι μέχρι τον Φλεβάρη 2024 θα έχει προχωρήσει το θέμα και θα αναζητείται ανάδοχος ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες!

Σε ερώτηση για το δρόμο στο Λιμενάρι, ο οποίος παραμένει στα χαρτιά τουλάχιστον κλειστός για την κυκλοφορία από τις 16 Δεκεμβρίου 2021, ενώ ωστόσο χρησιμοποιείται κανονικά από τους οδηγούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος, ο κ. Περιφερειάρχης αν και αποδέχθηκε ότι πρόκειται για δρόμο που ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας, απέκλεισε την οποιαδήποτε υπόσχεση για την φροντίδα και την επισκευή του.

Ανάφερε ότι πρέπει να φτιαχτεί όλο το επαρχιακό δίκτυο και δεν κάνει πασαλείμματα για να κερδίσει ψήφους και δεν υπόσχεται γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτή τη στιγμή.

Σε ερώτηση γονέα, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχίας για τη μεταφορά των παιδιών με το λεωφορείο και το δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει ενήλικας για να το παραδόσει και να το παραλάβει κάτι που για τους γονείς που εργάζονται είναι δύσκολο δεν υπήρξε απάντηση, όπως επίσης καμία απάντηση και για την επέκταση οικισμού Αγίου Νικολάου.

Όσο για το κεντρικό ρέμα, τον Μυλοπόταμο, που βρίσκεται εντός οικισμού και παραμένει ακαθάριστο με πυκνή βλάστηση, όπως ανέφερε κάτοικος επιφέρει κίνδυνο πυρκαγιάς και πιθανή πλημμύρα, ο Περιφερειάρχης απάντησε ότι πρόκειται για δουλειά του Δασονομείου ενώ ο κάτοικος υποστηρίζει ότι υπάρχει σύμβαση εν ενεργεία και καθαρίζει τα ρέματα το Επαρχείο Καρπάθου ΗΝ Κάσου.

φωτογραφία Γιάννης Χατζηβασίλης, από την επίσκεψη κ. Χατζημάρκου στο χωριό Όλυμπος της Καρπάθου

21.9.2023

Καρπαθιακά Νέα