Μια παραμυθένια βραδιά στο ΣΠΟΑ με την Αγνή Στρουμπούλη!

Μια παραμυθένια βραδιά στο ΣΠΟΑ με την Αγνή Στρουμπούλη!

Σύλλογος Γυναικών Σπόων Η ΠΡΟΟΔΟΣ

Μέσα σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον στο ΣΠΟΑ, στο καφενείο ΜΕΣΑΡΑ, με τζάκι σαν τους παλιούς καλούς καιρούς , η διάσημη αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη με μεγάλη δεξιοτεχνία μας γύρισε πίσω στα παιδικά μας χρόνια που οι αποσπεριες έδιναν και έπαιρναν σε ’ολα τα σπίτια του χωριού μας.

Η Αγνή Στρουμπούλη μας καθήλωσε με το πρώτο αμέσως παραμύθι που ήταν και Καρπαθικο. Μάλιστα στο Οθος το ξέρουνε σαν ο Βασιλιάς και η Δασκάλα αλλά ο η Αγνή το ονομάζει Σισαμομελη.

Με δυο κουβέντες την καλοσώρισε ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού κύριος Ηλίας Εμ . Βασιλαράς ο οποίος την σύστησε στο κοινό που ήρθε να την ακούσει .

Οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών ΣΠΟΩΝ την υποδέχθηκαν με την γνωστή Σποιίτικη φιλοξενία με τοπικά προϊόντα και ξαρέσια.

Η Κυρία Στρουμπούλη αφηγήθηκε επίσης δυο ακόμη παραμύθια και ένα παιδικό για τα παιδάκια του παπά Δημήτρη που ποτέ δεν ξεχνά να τιμά τις εκδηλώσεις μας συνοδευόμενος από την πρεσβύτερα του.

Η βραδια έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν η Ρούλα Χαλκιά, η οικοδέσποινα της βραδιας αφηγήθηκε και εκείνη δυο παραμύθια του χωριού μας.

Η κ. Αγνή φιλοξενήθηκε για ένα βράδυ στο σπίτι της προέδρου κ. Φανής Μαραγκάκη και το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Απερίου .

Ευχαριστούμε πολύ την κ Αγνή για την δωρεά αφήγηση και ελπίζουμε να την ξαναδούμε , και τον κ Γιαννη Εμ.Χαλκιά για την δωρεά παραχώρηση του χώρου .

Έκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Φανή Μαραγκάκη Ειρήνη Μενεάκη

5.2.2023

Καρπαθιακά Νέα