Ο Αντιδ. Τουρισμού Καρπάθου Μανώλης Παραγυιος για το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών

Ο Αντιδ. Τουρισμού Καρπάθου Μανώλης Παραγυιος για το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών

Ο αντιδήμαρχος Δήμου Καρπάθου κ. Μανώλης Παραγυιος, μέσω των Καρπαθιακων Νέων, ξεκαθαρίζει τη θέση του για το θλιβερό συμβάν των ψαριών που προκάλεσε δυσφορία και  απασχολεί σήμερα το πανελλήνιο:

Με αφορμή την μεγάλη έκταση την οποία έχει πάρει το κατακριτέο συμβάν με το βίντεο σε εστιατόριο του Νησιού οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα κάτωθι :

Πρόκειται για κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται στην μαγειρική του τόπου, είναι κατακριτέο και καταδικαστέο .

Ούτε έχουμε ακούσει , πόσο μάλλον να έχουμε δει , να τηγανίζονται ζωντανά ψάρια είτε σε σπίτι είτε σε εστιατόριο .

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τον οποίο ήρθαμε σε επικοινωνία, ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν και μας είπε ότι πρόκειται για μια απερίσκεπτη ενέργεια την οποία όπως τόνισε δεν συνηθίζει σαν πρακτική στην επιχείρηση του .

Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης κι αυτή θα αποφανθεί τα περαιτέρω .

Δεν μπορεί ένα νησί με σχεδόν πάνω από διακόσια εστιατόρια , σε κανένα από τα οποία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο να στιγματίσεται άδικα κατά τη γνώμη μας .

Στον τομέα της φροντίδας των ζώων έχουμε κάνει σαν Δημοτική αρχή πάρα πολλά βήματα .

Λειτουργεί πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς , πρόγραμμα στείρωσης επίσης αδέσποτων ζώων .

Επίσης υπάρχουν δύο φιλοζωικές οργανώσεις με δεκάδες στελέχη οι οποίες κάνουν καθημερινές δράσεις , γεγονός που δείχνει την ευαισθησία της κοινωνίας για τα ζώα .

Δεν αναλογεί λοιπόν στο νησί της Καρπάθου ο στιγματισμός αυτός και καλό είναι να μην γενικεύουμε μεμονωμένα περιστατικά, περσισταικά τα οποία σίγουρα δεν μας τιμούν όμως είναι εξαιρέσεις αντίθετες με την φιλοζωική αντίληψη που κυριαρχεί στον τόπο μας .

Σίγουρα , όλοι οι φορείς πρέπει να ασχοληθούμε ενεργά ώστε με δράσεις να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας για να δημιουργηθεί μία κοινωνια στην οποία ούτε καν σαν εξαίρεση δεν θα λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά .

30.9 2023

Καρπαθιακα Νέα