Καλλιόπη Μαλλόφτη: Παρατηρήσεις για το τηγάνισμα, το θλιβερό video και τις αντιδράσεις μας

Καλλιόπη Μαλλόφτη: Παρατηρήσεις για το τηγάνισμα, το θλιβερό video και τις αντιδράσεις μας

Μερικές παρατηρήσεις για το περιστατικό με τα ψάρια, που για άλλη μια φορά έφερε την Κάρπαθο στην επικαιρότητα για όλους τους λάθος λόγους.

Καταρχήν και πέρα από προσωπικές απόψεις, το συμβάν, δηλαδή η θανάτωση ενός πλάσματος μετά από βασανισμό, σύμφωνα με τον νέο νόμο ειναι κακούργημα. Η αστυνομία έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία.

Άσχετο από το αν κάποιος τρώει ψάρια ή όχι, το να τα βλέπει κανείς να τηγανίζονται ζωντανά στο καυτό λάδι με ανθρώπους γύρω να γελούν προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό σε όλους όσοι δεν είναι αναίσθητοι.

Viral το έκανε η ίδια η επιχείρηση η οποία το δημοσίευσε.

Δηλωσεις του τύπου το έκανε viral κάποιος άλλος, είναι το λιγότερο ανόητες.

Τέτοια περιστατικά τα μοιράζονται οι χρήστες αναμεταξύ τους σε λίγα λεπτά της ώρας.

Προσπαθήστε να κάνετε κάποιο βίντεο ή μια ανάρτηση viral, καλή επιτυχία σας εύχομαι.

 

Η πρακτική του να ψήνονται ζωντανοί οι αστακοί κατακρίνεται από μεγάλη μερίδα του κόσμου, ιδιαίτερα από ακτιβιστές και σε πολλά κράτη απαγορεύεται δια νόμου.

Το να τους χρησιμοποιεί κανείς ως επιχείρημα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είναι το λιγότερο υποκριτικό. Αν σας ενοχλεί η πρακτική αυτή απλά σταματήστε να τους τρώτε. Θα ξαφνιαστείτε να μάθετε ότι πολύς κόσμος το κάνει ήδη.

 

Η δυσφήμιση που γίνεται αυτή τη στιγμή εν μέσω σεζόν στο νησί είναι μεγάλων διαστάσεων και αυτό μας προκαλεί θλίψη πέρα από την ντροπή.

 

Μεγαλύτερη ομως δυσφήμιση ακόμα και από αυτή που προκάλεσε το σοκαριστικό βίντεο προκαλούν οι αντιδράσεις πολλών Καρπαθίων και μή που όχι μόνο δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται, αλλά σχεδόν μας καλούν να πάμε σε εστιατόρια του νησιού και να ζητάμε να μας τηγανίζουν ζωντανά τα ψάρια!

Λάθη κάνουμε όλοι. Το να μην τα αντιλαμβανόμαστε ή το να προσπαθούμε να τα φορτώνουμε πάντα σε κάποιον τρίτο είναι ο σίγουρος δρόμος προς την επανάληψη.

Έχω ακόμα την πεποίθηση ότι η Κάρπαθος είναι πολύ περισσότερα από αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες.

Ο πολιτισμός ενός λαού όμως, κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα σύμφωνα με τον Γκάντι και αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει ως κοινωνία.

30.5.2023

Καρπαθιακα Νέα