Ο Δάσκαλος Χάρης Σπανομανωλής συγκίνησε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των αποφοίτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου

Ο Δάσκαλος Χάρης Σπανομανωλής συγκίνησε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των αποφοίτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου

Πρώτα πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης τη δασκάλα τους Βασιλική Μιχαέλα Κούτρη , την διευθύντρια του Σχολείου Καλλιόπη Ιωαννίδη  τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς  που βοήθησαν τη Δασκάλα και τους γονείς όλών των παιδιών για τις αποψινές τέλειες παραστάσεις που με τόση χάρη μας παρουσίασαν και παράληλλα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά «καλό καλοκαίρι», καλή πρόοδο και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα σας.

Παιδιά μου περάσατε πολλά! Σας κατηγόρασαν σαν μια πολύ δύσκολη και ατίθαση τάξη σε προηγούμενα χρόνια αλλά εσείς και ελάχιστα εγώ στην Δ΄και Ε΄τάξη, δεν το βάλαμε κάτω.

Ποιο ήταν το κλειδί;

Ότι σας πίστεψα και πάντα ήμουν ασπίδα σας σε ότι κι αν συνέβη. Κλάψατε, τσακωθήκατε, μαλώσατε, απογοητευτήκατε μα στο τέλος εσείς νικήσατε!

Γιατί; Γιατί είστε γεννημένοι νικητές!

Σήμερα όμως το κλάμα είναι διαφορετικό και μόνο συναισθηματικό, σαν αυτό των μεγάλων αθλητών που έχουν πάρει το Τσάμπιονς Λίνκ.

Είμαι 100% σίγουρος ότι θα φτάσετε μέχρι εκεί και θα το κατακτήσετε γιατί το αξίζετε μιας και έχετε σωστές βάσεις πρώτα από το σπίτι και μετά από όλους τους δασκάλους και δασκάλες που πέρασαν από την τάξη σας με κορυφαία τη Δασκάλα σας Βασιλική φέτος.

Γίνατε τα καλύτερα παιδιά! Οι καλύτεροι μαθητές, είστε όλοι αγαπημένοι μα προ πάντως χαρούμενοι . Είμαι σίγουρος ότι αφού απολαύσετε το καλοκαίρι ξέγνοιαστα χωρίς άγχος και χωρίς μαθήματα ότι έχετε όλα τα εφόδια για να ανταπεξέλθετε και στα επόμενα μαθητικά και φοιτητικά σας χρόνια καθώς και σε όλο το ταξίδι της ζωής σας.

Ποτέ μην ξεχάσετε τις συμβουλές των γονιών σας και τον δασκάλων σας γιατί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν σ΄αυτό το ταξίδι είναι πολλοί, δύσκολοι και επικίνδυνοι με πολλά εμπόδια. Είμαι όμως σίγουρος ότι και πάλι θα τα καταφέρετε για να σας καμαρώνουν οι δικοί σας και εμείς σαν τέλειους οικογενειάρχες σε περίοπτες θέσεις όπως καμαρώνουμε τόσα και τόσα παιδιά.

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, θα σας έχω πάντα στον πυρήνα της καρδιάς μου, θα σας παρακολουθώ σε όλο τον υπόλοιπο βίο σας και θα σας αγαπώ με την κυριολεκτική σημασία της λέξης εξ΄ίσον με τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Όπως θυμάστε σας το έλεγα πάντα γιατί ήσασταν τα τελευταία παιδιά που δίδαξα εκείνα τα υπέροχα δυο χρόνια και είμαι πολύ υπερήφανος! Για αυτό και ήρθα στην εκδρομή σας

Κλείνοντας και πάλι θα ξαναπώ  ότι σας αγαπώ και σας κάνω μια μεγάλη και τρυφερή αγκαλιά όλους και όλες σας όπως και τους συμμαθητές σας που άλλαξαν σχολεία και είναι εδώ «νοερά» μαζί σας σήμερα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

15.6.2023

Καρπαθιακά Νέα

40 χρόνια του δασκάλου Θεοχάρη Γ. Σπανομανωλή! Ένα ονειρεμένο ταξίδι στις σχολικές τάξεις του δημοτικού