Ο Δημήτρης Γάκης για τα 75 χρόνια από την Ενσωμάτωση

Ο Δημήτρης Γάκης για τα 75 χρόνια από την Ενσωμάτωση

Δημήτρης Γάκης για τα 75 χρόνια από την Ενσωμάτωση

Συνεχίζουμε τον αγώνα των προγόνων μας στο δρόμο που μας δείχνει η Νεολαία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο. Παρακολούθησε την δοξολογία,κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με τους πολίτες.

Ο  κ. Γάκης σε δηλώσεις του ζήτησε «να συνεχίσουμε τον αγώνα των Δωδεκανησίων που έφερε την Ελευθερία στα νησιά μας  πάνω στα νέα ζητούμενα της εποχής αλλά και της Νεολαίας μας που δείχνει το δρόμο».«Σήμερα είναι μια μέρα τιμής και δόξας. Τιμούμε τους ανθρώπους –σημείωσε- που χάθηκαν θυσιάζοντας τους εαυτούς τους στην υπόθεση της Ελευθερίας και της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Είναι όμως και ημέρα στοχασμού γιατί πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα που έκαναν στις δικές μας συνθήκες. Έχουμε μπροστά μας το πρόβλημα της ανάπτυξης, της καινούργιας, τις προοπτικές που πρέπει να δώσουμε στον τόπο που να του ταιριάζουν».

Δεν έκρυψε τη συγκίνηση του όταν αντίκρισε μαθητές και μαθήτριες με μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση να τιμούν τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη. «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα παιδιά. Η Νεολαία μας δείχνει τον άλλο δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Πρέπει να τον τιμήσουμε και να τον συνδέσουμε με τις θυσίες των προγόνων μας. Χρόνια Πολλά!».

 

Ρόδος 12-3-2023
Γραφείο τύπου