Δυο διηγήματα της Άννας Ρηγοπούλη Λιατήρη στο βιβλίο «Λεοπαρδάλεις στο ναό»

Δυο διηγήματα της Άννας Ρηγοπούλη Λιατήρη στο βιβλίο «Λεοπαρδάλεις στο ναό»

 

Η «Βελούδινη Κορεάτισσα» και τα «Στόματα των φύλλων» είναι οι τίτλοι των δυο διηγημάτων της συντοπίτισσας μας, Άννας Ρηγοπούλη-Λιατήρη, στο  συλλογικό βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «Λεοπαρδάλεις στο ναό», από τις εκδόσεις «δήγμα».

Το βιβλίο περιέχει 31 διηγήματα από το Δεύτερο Εργαστήριο Παράγωγου Διηγήματος του Θανάση Τριαρίδη (Μάρτιος-Ιούνιος 2021).

Η Άννα Ρηγοπούλη Λιατήρη έχει καταγωγή από την Αρκάσα. Γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τη γραφή της μέσα από το πρώτο της βιβλίο, «το πολυκαιρισμένο σεντόνι». Σε αυτό πρωταγωνιστής είναι ο  Μιχάλης Ακριβός, το Ακριοπούλι, ο μικρός γιος του Λεντή και της Σταματούλας, είναι έτοιμος να φύγει, ας δώσουμε μια και ας τρυπώσουμε στο τουβρά του…”
Κι αν στο πρώτο έργο της πρωταγωνιστεί μια ξεχασμένη από τα χρόνια Κάρπαθος και μέσα του αναδύονται αρώματα όλα τα αρώματα αλλά και τα βάσανα μιας σβησμένης πια εποχής σήμερα η κ. Ρηγοπούλη Λιατήρη μας ταξιδεύει χιλιάδες μίλια μακριά! Το πρώτο διήγημα εκτυλίσσεται στη μακρινή Κορέα κι έχει να κάνει με βασιλιάδες και δούλους ενώ το δεύτερο διαδραματίζεται στην πιο μολυσμένη περιοχή του πλανήτη, την πόλη Sophen.

Η Άννα Ρηγοπούλη Λιατήρη ακολουθεί διαφορετική τεχνική γραφής από το πρώτο έργο της, ωστόσο καταφέρνει  να μας αιχμαλωτίσει και να μας οδηγήσει με επιτυχία στα ξέφωτα του μυαλού της.

 

Μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν το βιβλίο εδώ:

https://www.dropbox.com/s/gvl4c8293gksxjl/Λεοπαρδάλεις%20στον%20ναό%20-%20Δεύτερο%20Εργαστήριο%20Παράγωγου%20Διηγήματος%20του%20Θανάση%20Τριαρίδη.pdf?dl=0