Πετυχημένες καλοκαιρινές δράσεις από την Αδελφότητα Ολυμπιτών "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"

Πετυχημένες καλοκαιρινές δράσεις από την Αδελφότητα Ολυμπιτών "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"

Η Αδελφότητα μας σχεδίασε και υλοποίησε δύο επιτυχημένες καλοκαιρινές δράσεις, οι οποίες απευθύνονταν σε μικρούς και μεγάλους ενώ σκοπό είχαν το αντάμωμα, την διασκέδαση δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς δίπλα σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε μετά από χρόνια λόγω και της πανδημίας που μεσολάβησε, την ημερήσια εκδρομή μας στο νησί της Εύβοιας. Πρώτος σταθμός μας η εκκλησία της Αγίας Κυριακής στη Στενή Ευβοίας και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Καμπιά. Στο ξεχωριστό αυτό ξωκλήσι, το οποίο είναι χτισμένο μέσα στου βουνού το βράχο, τελέσαμε την πατροπαράδοτη αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των συμπατριωτών μας. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ο πατήρ Κωνσταντίνος ευλόγησε τους άρτους μας καθώς και όλους τους παραβρισκόμενους.

Στην συνέχεια τόσο ο άρτος όσο και ποικιλία γλυκισμάτων μοιράστηκαν στους συμπατριώτες. Στο σημείο αυτό αξίζει να ευχαριστήσουμε ολόψυχα την συμπατριώτισσά μας και μέλος του ΔΣ της Δήμητρας Κα Μαρία Τσαμπανάκη για την επιμέλεια και την κατασκευή των ευλογημένων αρτοσκευασμάτων που ευγενικά μας προσέφερε.

Της ευχόμαστε να είναι πάντα καλά εκείνη και η καλή της οικογένεια και να συνεχίζει το ανεκτίμητο εθελοντικό της έργο με την απλοχεριά και την καλοσύνη που τη διακρίνει. Αφού χαρήκαμε το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, κατευθυνθήκαμε στην παραλιακή περιοχή Λευκαντί. Μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Ευβοϊκού κόλπου για όσους το επιθυμούσαν, φαγητό για όλους και άφθονα κεράσματα με φρούτα και γλυκίσματα, συνέθεσαν ένα μοναδικό Κυριακάτικο καλοκαιρινό μεσημέρι και απόγευμα.

Η επιστροφή μας υπήρξε επίσης άνετη και κυρίως με ασφάλεια, επιστεγάζοντας μια ολοήμερη εκδρομή που σίγουρα θα την θυμόμαστε.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου το ΔΣ της Αδελφότητας διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια πρωτότυπη και διαφορετικών δεδομένων εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων που εβδομαδιαίως διοργανώνουμε για την εκμάθηση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ολύμπου. Προσκαλέσαμε έτσι τα παιδιά και τους γονείς τους σε ένα υδάτινο πάρκο εντός της Αττικής για να κλείσουμε διασκεδάζοντας άλλη μια ημερολογιακή χρονιά. Παιχνίδι και μπάνιο για μικρούς και μεγάλους στις πισίνες και στις νεροτσουλήθρες, φαγητό και δροσιστικά ποτά, και ξεκούραση κάτω από την απολαυστική σκιά του πεύκου, υπήρξαν οι κυρίαρχες εικόνες της ολοήμερης καλοκαιρινής μας απόδρασης.

Κλείνοντας έχουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες συμπατριώτες και φίλους που συμμετείχαν τόσο στην ολοήμερη εκδρομή όσο και στην εκδήλωση για τα παιδιά μας. Με την ενεργή φυσική παρουσία τους στηρίζουν το έργο και τις προσπάθειες του ΔΣ δίνοντας μας την δύναμη να συνεχίσουμε.

Επόμενο μας ραντεβού για αντάμωμα θα είναι με όσες και όσους θα βρεθούν φέτος τον Αύγουστο στην Όλυμπο και το Διαφάνι σε σειρά εκδηλώσεων που θα διοργανώσουμε και θα συμμετέχουμε με τα άλλα τοπικά και παροικιακά σωματεία, ενώ από τον Σεπτέμβριο οι πόρτες των πολιτιστικών μας κέντρων θα είναι παραδοσιακά ορθάνοιχτες για να υποδέχονται συμπατριώτες όλων των ηλικιών στις ποικίλες πολιτιστικές μας δράσεις.

Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι σε όλες & όλους!

Δελτίο τύπου10.7.2024Καρπαθιακά Νέα