Εντολή της κυβέρνησης για ένταση ελέγχων στις παραλίες - Η Τριμελής επιτροπή Δήμου Καρπάθου θα κάνει ελέγχους;

Εντολή της κυβέρνησης για ένταση ελέγχων στις παραλίες - Η Τριμελής επιτροπή Δήμου Καρπάθου θα κάνει ελέγχους;

Εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες, έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες».

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Στην Κάρπαθο δυο ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να περπατήσουν τις παραλίες του νησιού και να πραγματοποιήσουν ελέγχους. 

Καταρχήν η Αστυνομική Υποδιεύθυνση, η οποία ήδη πραγματοποιεί ελέγχους και έχει βεβαιώσει πρόστιμα σε παραβάτες ενώ σε μια περίπτωση προχώρησε για πρώτη φορά σε σύλληψη ιδιοκτήτριας επιχείρησης που είχε περισσότερες ομπρέλες από εκείνες προέβλεπε η σύμβαση με τον Δήμο Καρπάθου. Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων οι έλεγχοι από την Αστυνομία συνεχίζουν απρόσκοπτα!

Ακόμη ένας ελεγκτικός μηχανισμός  ωστόσο φέτος και μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο είναι η τριμελής επιτροπή που έχει συστήσει ο Δήμος Καρπάθου. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει έλεγχοι στις παραλίες του νησιού από τον Δήμο ωστόσο για το 2023 η δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει δώσει σχετική εντολή οι υπάλληλοι του Δήμου να προχωρήσουν σε ελέγχους.

Η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει το συντομότερο δυνατόν την απλοποίηση, ενοποίηση, κωδικοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους ελέγχους δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Μαρινάκης παραδέχτηκε πως οι κινήσεις των πολιτών ανέδειξαν πιο γρήγορα το ζήτημα, ωστόσο επέμεινε πως η κυβέρνηση είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου.

με στοιχεία από www.athina984.gr

3.8.2023

Καρπαθιακά Νέα