Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ανοιχτό για όλους στο διαδίκτυο!

Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ανοιχτό για όλους στο διαδίκτυο!

 

Tο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει. Από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και για έξι μέρες, η φλόγα της ‘Εβδομης Τέχνης φωτίζει, και μας καλεί να συμμετάσχουμε στον σχηματισμό ενός νέου αναδυόμενου ονείρου, ενός καλύτερου κόσμου, στο 14ο docfest.

Μια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 90 ταινίες  που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους. Τα αφιερώματα και όλες οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων,masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, αλλάζοντας μορφή, διατηρώντας όμως, στο σύνολο τους τη δομή και το περιεχόμενο.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας και του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Ειδικά φέτος, οι καλλιτέχνες καλούνται να επιτελέσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία. Να γεμίσουν με φως το σκοτάδι, να μεταμορφώσουν τα όνειρα σε εικόνες και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να δει τον κόσμο, μέσα από το ελεύθερο βλέμματων δημιουργών ντοκιμαντέρ.

Το σύνολο των ταινιών που θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα προβληθούν online στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Δίνοντας έτσι, διέξοδο στο κοινό, που φέτος δεν θα έχει τη δυνατότητα να έρθει στους φυσικούς μας χώρους,να μπορεί να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ διαδικτυακά.

Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού μας δίνουν την ευκαιρία να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από 90 ιστορίες ταινιών που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.

Τα αφιερώματα και όλες οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, αλλάζοντας μορφή, διατηρώντας όμως, στο σύνολο τουςτη δομή και το περιεχόμενο.

Οι διαδικτυακές προβολές και οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν προς το κοινό.

Μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από την οθόνη μας, φέτος, θα είμαστε πιο δυνατοί, μια πολυφασματική φωνή που κλυδωνίζεται, ρίχνοντας φως στις σκιές του κόσμου.