Γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας (†) ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΛΑΜΠΡΟΥ από τα Πηγάδια Καρπάθου

Γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας (†) ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΛΑΜΠΡΟΥ από τα Πηγάδια Καρπάθου

 

Γράφει ο Γιάννης Ι. Χήρας

 

Ο (†) Γιάννης Κ. Λάμπρος από τα Πηγάδια Καρπάθου νυμφεύτηκε τη (†) Στασία (Αναστασία) Δ. Χρυσή ή Χρυσού από το Απέρι Καρπάθου. Ο Γιάννης απεβίωσε σε ηλικία 30 ετών, από πνευμονία. Η Στασία απεβίωσε σε ηλικία 29 ετών, από αφροδίσιο νόσημα. Απέκτησαν δύο παιδιά:

 

1) Τον Κωνσταντή (1916-2014). Έμπορος, νυμφεύτηκε την Ερνιά (Ειρήνη) Εμμ. Μάντη (†1964) από το Όθος Καρπάθου, με την οποία απέκτησε επτά παιδιά. Τα δύο από αυτά (αγόρια) απεβίωσαν νεογέννητα. Τα πέντε που έμειναν είναι:

α) Η Ελένη (1939-). Παντρεύτηκε τον (†) Αλέκο Διομήτσα από τη Λήμνο, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί: την Ειρήνη, διδάκτωρα Φιλολογίας. Παντρεύτηκε τον Βαγγέλη Τριαντάφλαρο από τη Λήμνο, χωρίς να αποκτήσουν παιδί.

β) Η Στασία (Αναστασία) (1942-). Παντρεύτηκε τον (†) Στέργιο Μοσχούδη – επίσης από τη Λήμνο – με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά: i) Την Ειρήνη. Επιχειρηματίας, παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Βασιλάτο από τη Ροδεσία (με καταγωγή από το Αργοστόλι Κεφαλλονιάς), με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: τον Λευτέρη (αρχιτέκτονα μηχανικό) και τον Στέργιο (πτυχιούχο πληροφορικής). ii) Τον Σάκη (Αθανάσιο). Οικονομολόγος, νυμφεύτηκε τη (;) από (;) , με την οποία απέκτησε ένα παιδί. iii) Τη Φοίβη (Αφροδίτη). Παντρεύτηκε τον επιχειρηματία (;) από τη Μυτιλήνη, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

γ) Η Άννα (1945-). Παντρεύτηκε τον επιχειρηματία (†) Δημήτριο Ευθυμίου από τη Λάρνακα της Κύπρου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: i) Την Ευανθία. Παντρεύτηκε δύο φορές. Σε πρώτο γάμο παντρεύτηκε τον (†) Γιώργο Μπαβέα από τον Πειραιά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: τον Βαγγέλη (ηλεκτρολόγο μηχανικό) και τον Δημήτρη (φοιτητή φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Η Ευανθία Ευθυμίου και ο Γιώργος Μπαβέας πήραν διαζύγγιο. Η Ευανθία, σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον συντ. της ΔΕΗ Εμμανουήλ Καποκάκη από τον Στύλο Χανίων, χωρίς να αποκτήσουν παιδί. ii) Τον Κέρη-Κωνσταντίνο. Ανώτατο στέλεχος επιχείρησης, νυμφεύτηκε την επιχειρηματία Έλενα Αθανασιάδη από τη Θεσσαλονίκη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά: τον Γιώργο και την Άννα.

δ) Η Ζωή (1950-). Παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Αντώνιο Σμύρη από τα Ιωάννινα, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά: τον Κωνσταντίνο, τον Σάκη (Αθανάσιο) και τη Φωτεινή.

ε) Η Ιωάννα (1953-). Παντρεύτηκε τον (†) Ανδρέα Βασιλόπουλο από την Πάτρα, χωρίς να αποκτήσουν παιδί.

2) Τον Δημητρό (1920-2005). Γραμματέας του Δήμου Καρπάθου, νυμφεύτηκε τη Βενετία Πολυχρονίου (Ηλία) Λογοθέτη (1921-2016) από το Απέρι, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά: α) Τον Γιάννη (1947-). Πολιτικός μηχανικός, πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας Καρπάθου. β) Τον Ηλία (1954-). Ταξίαρχος του μηχανικού ε.α., νυμφεύτηκε την Αναστασία Μπούτσικα από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με την οποία απέκτησε ένα παιδί: τον Δημήτρη, φοιτητή ΕΜΠ στη Σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών.

γ) Τον Ντίνο (1957-). Νυμφεύτηκε την έμπορο Sonja Woess από το Λιντς της Αυστρίας, με την οποία απέκτησε ένα παιδί: τον Δημήτρη, απόφοιτο ΑΤΕΙ Πειραιά στα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα. δ) Τον Νικήτα (1965-). Δημοτικός υπάλληλος, νυμφεύτηκε τη βρεφονηπιαγωγό Μαρία Θάνου από την Περδικοράχη Τρικάλων, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: i) Τον Δημήτρη. Αξιωματικός ανθυπολοχαγός. ii) Τον Στέφανο. Φοιτητής στρατιωτικής ιατρικής στο 4ο έτος. iii) Τον Ελευθέριο. Φοιτητής ΕΜΠ στη Σχολή ναυπηγών μηχανικών.

ΠΗΓΕΣ

Α. Αρχεία

1. Ληξιαρχείο Δήμου Καρπάθου.

Β. Μαρτυρίες

Γιάννης Δ. Λάμπρος (1947-), Ηλίας Δ. Λάμπρος (1954-), Ντίνος Δ. Λάμπρος (1957-), Μιχάλης Κ. Λάμπρος και Άννα Κ. Λάμπρου (1945-).

Γ. Ιστοσελίδες 1. https://efimeridaomonia.wordpress.com, 26 Οκτωβρίου 2021 (Χήρας Γιάννης Ι., «Το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας Χρυσού, από το Απέρι της Καρπάθου»).